Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Defcon 5 Easy pack (Rugzak)

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Waterafstotend
 • Grote inhoud
 • Robuust
 • Veel compartimenten
 • Dempend schuim op achterkant

THE BAD

 • geen

Als de naam Defcon klinkt, dan gaat of de VS in een mate van paraatheid of we hebben het over één van de grootste hard-dance festivals van Nederland, maar wees gerust. De rugtas die ik van Bushcraftshop.nl kreeg is van het merk Defcon 5! Deze rugtas is niet je doorsnee eastpack tas, nee oh nee zekers niet, want deze rugtas heeft zelfs NATO goedkeuring, Duraflex Buckles, stalen D ringen en MOLLE webbing!!! Huh?! Wat dat precies allemaal inhoud, dat lees je in deze review!

De naam, DEFCON 5, betekent Defence Condition en is in Italië opgericht door mensen met veel ervaring de de militaire sector. Vanaf augustus 2007 staat DEFCON 5 in de lijst van NAVO-geautoriseerde dealers.  Dit betekent dat de producten zijn gecontroleerd, getest en gekwalificeerd voor concurrerende productie, verkoop en distributie. De producten zijn van ongekend hoge kwaliteit en moeten voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld door Defensie.

Eigenschappen

 • Inhoud: 45 liter
 • Hoofdcompartimenten volledig open te ritsen
 • Compressiebanden aan zijkant
 • Hoofdcompartiment met sleeve en ophanglussen voor drinksysteem
 • Middencompartiment met sleeve en mesh-vak met rits
 • 2 voorvakken
 • 1 voorvak met insteekvak binnenzijde
 • 1 ritsvak op de flap
 • Verstelbare heup- en schouderbanden
 • Schouderbanden voorzien van D-ringen
 • Rugpand en schouderbanden van ventilerend mesh-schuim
 • MOLLE-system
 • Geschikt voor drinksysteem
 • Transport handgreep
 • Materiaal: 1000 denier
 • YKK-ritsen
 • Afmetingen: 32 x 50 x 28 cm
 • Gewicht: 1.6 kg

Unboxing

Toen ik de doos opende en de rugzak uit zijn verpakking haalde voelde ik het al gelijk, deze rugzak is gemaakt voor het wilde buiten leven. Nog wat stijf door de stevige stof bekijk ik de vele compartimenten en loop alle ritsen even door om te kijken wat er achter schuilt. Wat meteen opvalt aan de rugzak is de achterkant. Die is voorzien van 3 grote dempende schuim stukken. Dat wordt comfortabel in ieder geval dus. Verder is het opvallend dat de ritsen nagenoeg geruisloos zijn. In een oorlog situatie of tijdens het jagen erg handig dat je iets kan pakken zonder de situatie te verstoren. Ondanks dat de tas dus heel erg stevig aanvoelt vind ik hem niet zwaar en vind ik het een erg mooi product om te zien.

De Defcon 5 Easy Pack  is de ideale rugzak voor allerlei activiteiten. Doordat de rugzak een inhoud heeft van maar liefst 45 Liter kan je er verrassend veel in mee nemen waardoor deze rugtas de ideale tas is voor een dagje of een weekendje weg. Jagen, vissen, survival of noem maar op! Dankzij de verstelbare draagbanden, heupband, en borst band die allemaal voorzien zijn van ademend en dempend schuim, draag je deze rugzak urenlang zonder enig ongemak!

 

De rugzak weegt slechts 1.6 kilo en is gemaakt van waterafstotend 1000 Denier nylon. Ook de ritsen van YKK zijn waterafstotend en zijn zo gemaakt dat ze nagenoeg geruisloos zijn. De heupband, rugbanden en borstband zijn volledig verstelbaar. Daarnaast zijn deze gevoerd met een dempend en ventilerend schuim voor extra comfort wanneer de rugtas flink zwaar is. De rugzak heeft de voorbereidingen voor het installeren van een drinksysteem al aan boord. De kwaliteit spat er vanaf, ook mede door dat er gebruik wordt gemaakt van duraflex Buckles.

 

 

 

De Defcon 5 Easy Pack is voorzien van verschillende vakken, waaronder een vak voor je laptop. Daarnaast zijn er verschillende verborgen vakken, en insteekvakken voor bijlvoorbeeld kaarten, documenten en ID bewijzen. Zo is er een hoofdvak, een extra vak voor een tablet, en diverse interne vakken en een voorvak.

 

 

 

Aan de buitenkant is de rugzak voorzien van “MOLLE” webbing. Dat staat voor “Modular Lightweight Load-carrying Equipment” en daar mee kan je makkelijk nog meer tasjes, holsters of andere MOLLE-compatibele accessoires aan de rugtas kunt bevestigen. Ideaal als je bekend bent met het systeem en al meerdere accessoires hebt dus!  Bekijk het onderstaande filmpje voor een perfecte uitleg over het systeem.

Het gebruik

 

Ik ga de rugzak gebruiken als ‘vistas’ en ik ben erg benieuwd of ik alle benodigde spullen erin passen. Dat zou goed uitkomen, want doordat ik nu een wat lomp grote “Carry-all”gebruik ben ik genoodzaakt om deze te vervoeren met behulp van een Trolley (steekwagentje). Ik laat wat overbodig materiaal achterwege en alles wat ik nodig heb kan gemakkelijk in de tas. Ideaal, want dat scheelt me sowieso een trolley mee te nemen en een hoop gesleep. Ja want de beoogde visplek is een behoorlijk eind lopen door weilanden met hoog gras en diverse hekken. Doordat de rugzak goed gevuld is met hengelsportmateriaal en eten/drinken weegt ie nu behoorlijk wat, maar hij zit als gegoten. De rugzak om-armt je als het ware. Zo’n goede pasvorm heb ik nog niet eerder ervaren.  Ik kom sneller dan anders op de plaats van bestemming aan, en pak rustig mijn spullen uit om een heerlijk avondje te genieten van een mooie zomeravond.

 

Conclusie

De Defcon 5 Easy Back pack heeft mij positief verrast, want ondanks dat de rugzak niet echt groot te noemen is, heeft hij toch heel veel ruimte. Ook de kleine ‘slimme vakjes in de grotere vakken zijn erg handig voor belangrijke documenten zoals je portemonnee en identiteitsbewijzen, etc. De zak voelt heel stevig en je komt er ook nog eens goed mee voor de dag, want zeg nou zelf, het is een stoer product om te zien. Ook het materiaal waarvan de tas gemaakt is is oerdegelijk en ik ga er dan ook van uit dat ik nog heel lang plezier van ga krijgen.

Verkrijgbaarheid

De Defcon 5 Easy Pack is te koop bij Bushcraftshop voor 79,99.

 

Eén reactie

 1. Thx voor deze goede uitgebreide review denk dat ik er ook 1 aanschaf voor mijn kampeer/wandel trips in de natuur !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.