HTC U11
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook de HTC 11 krijgt Bluetooth 5.0

Een vlaggenschip smartphone zonder bluetooth 5.0 lanceren is natuurlijk een beetje jammer. Oké, echt veel Bluetooth 5.0 accessoires zijn er voorlopig nog niet. Toch is het wel handig dat je een smartphone hebt die een beetje toekomstbestendig is. Maar… HTC gaat het oplossen.

HTC komt binnenkort met een software update voor haar nieuwe vlaggenschip die het gemis weer goedmaakt. Na de update kunnen ook HTC U11 gebruikers genieten van Bluetooth 5.0. Maar wat is er nou zo belangrijk aan Bluetooth 5.0?

Net als bij de introductie van Bluetooth 4.0 LE heeft het protocol een enorme sprong gemaakt qua energiezuinigheid. Ook het bereik is flink vergroot en daar gaan draadloze headsets veel plezier aan beleven. Die verbindingen worden een stuk stabieler. En dan zijn er nog de hogere data snelheden waardoor data uitwisseling een stuk interessanter zal worden. Met name smartwatches zullen daar baat bij hebben. Die gebruiken nu bij voorkeur WiFi voor het installeren van apps en dergelijke.

Wanneer HTC de uitrol precies gaat doen is nog onbekend, maar bij de FCC hebben ze in ieder geval een aanvraag liggen om deze nieuwe technologie op de smartphone te mogen gaan ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.