Logo GadgetGear.nl
Picture of Bas
Bas

JBL Flip 4 Bluetooth speaker review

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Kwaliteit
 • Geluid
 • Prijs
 • IPX7

THE BAD

 • Geen

Muziek! Kan iemand in de wereld zonder? Ik denk het niet, het is immers de smaakmaker van de dag. En een grote speler op het gebied van geluid vroeg ons zijn nieuwe bluetooth speaker te testen de JBL Flip 4.Uiteraard dachten we hier niet te lang over na en onderwerpen we de Flip 4 aan een serie tests. Of de JBL hier doorheen komt? dat lees je hieronder.

Unboxing de Flip 4 :

De JBL Flip 4 wordt geleverd in een zeer nette doos. Het geheel straalt klasse uit en is behoorlijk compact. Wat er allemaal in de doos zit zie je hieronder in de unboxing video.

JBL Flip 4 tech:

We zijn ondertussen toe aan de 4e generatie Flip speakers van JBL. De eerste 3 generaties waren een groot succes en dus wordt er verder geborduurd op het concept. Enkele toffe toevoegingen aan de Flip 4 zijn o.a. de 3000mAh batterij en de IPX7 waterbestendigheid. Je kunt de JBL Flip nu zelfs onderdompelen in het water.

De Flip meet 68x175x70(mm) en weegt volgens opgave 515 gram. Het geheel is behoorlijk compact te noemen. Toch voelt de flip ondanks zijn gewicht stevig en solide aan. De JBL heeft de volgende functies aan boord van de stijlvolle behuizing.

 • Draadloze bluetooth streaming
 • 12 uur afspeeltijd
 • JBL Connect+
 • Speakerphone
 • Spraakassistent intregratie
 • JBL Bass Radiator

JBL Connect+ zorgt er voor dat je tot 100!!! Speakers voorzien van deze techniek aan draadloos aan elkaar kunt koppelen. Via de speaker phone kan je je telefoongesprekken afhandelen en de spraak assistent zorgt voor integratie met Siri of Google now. Het geheel ziet er verzorgt uit en is goed uitgedacht.

Gebruik:

Na het uitpakken en opladen (duurt maximaal 3,5 uur) is het tijd voor actie. Het pairen met onze telefoon gaat snel en simpel. We drukken op de JBL Flip 4 de dedicated bluetooth knop in en laten de telefoon scannen. Binnen no-time zijn de beide apparaten met elkaar gekoppeld.

Wat onmiddellijk na de start van het eerste liedje opvalt is het goede geluid wat uit deze niet al te grote speaker komt. Door de ronde vorm en opzet van de Flip 4 wordt je als het ware omringt door geluid. Het geluidsniveau laat zich uiteraard via de telefoon bedienen en kan behoorlijk hard gezet worden. Na een behoorlijk tijd gebruik blijft opvallen dat het geluid welke de Flip 4 voortbrengt door iedereen als mooi ervaren wordt. En het gemak waarmee deze met de diverse devices paired zorgt ervoor dat de Flip 4 bij ons thuis veel gebruikt wordt.

De kinderen gebruiken hem voor extra opzwepende muziek bij de trampoline (Turbonaise!!!!!) en wij gebruiken hem voor een heerlijk achtergrondmuziekje als er weer lekker gebarbecued word. Helemaal leuk is het als we een klein feestje hebben en de Flips aan elkaar koppelen voor een stereo ervaring. Het is mooi om te horen dat ze echt synchroon lopen en een echt stereo geluid voortbrengen.Deze koppeling is zeer snel tot stand gebracht door de JBL Connect app. Wederom blinkt deze software uit in gebruiksvriendelijkheid.

Ook de telefoonfunctie werkt goed, als dus gedemonstreerd door onze klusjesman die de Flip 4 in beslag genomen had. Het niet al te gezellige gesprek met zijn vrouw konden wij woordelijk meeluisteren. Extra handig is de IPX7 notering wat betekend dat de Flip 4 een half uur lang onder water gehouden kan worden. Niet dat we dit geprobeerd hebben, maar gebruik in de badkamer is een bijna dagelijks ritueel geworden.

Conclusie:

De JBL Flip 4 voldoet aan alle verwachtingen die je mag hebben in deze prijsklasse. Het geluid is zeer goed te noemen. De afwerking staat buiten kijf en als extra bonus is deze ook nog eens waterdicht. Voorzien van extra’s als koppeling met andere Flips en spraak assistent. Hierdoor kunnen wij niet anders concluderen dat de Flip 4 een zeer goede koop is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.