GadgetGear.nl

iRobot bouwt eigen distributienetwerk op

Als het om robot stofzuigers gaat, is iRobot niet alleen de pionier, maar blijft het bedrijf ook producten neerzetten die gewoon goed zijn in doen wat ze moeten doen. Daarbij moeten ze het opnemen tegen grote, gevestigde namen als Samsung en LG. Toch gaat het goed. Zo goed dat het bedrijf op overnamepad is gegaan.

Tot niet lang geleden was iRobot een fabrikant die haar voorraden verkocht aan exclusieve distributeurs die deze wereldwijd verkochten. Eerder dit jaar besloot iRobot dat het tijd werd om ook dat stukje van het traject in eigen hand te gaan nemen. Deze nieuwe strategie begon met de overname van haar distributeur in Japan.

Deze week werd bekend dat iRobot ook het bedrijf Robopolis heeft overgenomen. Robopolis was de distributeur voor iRobot binnen Europa. Met de overname heeft iRobot de distributie in een aantal grote markten nu in eigen handen. Hierdoor zou het bedrijf in theorie niet alleen sneller kunnen handelen in deze markten, maar ook minder geld verliezen aan tussenpersonen. Europa is verantwoordelijk voor zo’n 25% van de totale omzet van iRobot.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten