BNR Nieuwsradio heeft een interessante financiering vanuit Google weten binnen te slepen. Het radiostation gaat de komende twee jaar experimenteren met smart radio. Het voordeel hiervan is dat je als luisteraar vooral het nieuws hoort dat bij jouw profiel past.

BNR heeft de financiering van haar Smart Radio plannen ontvangen vanuit het Digital News Initiative (DNI) van Google. Vanuit dit fonds van Google worden journalistieke projecten gesponsord. Zo ook Smart Raio.

Het idee achter Smart Radio is gebaseerd op de podcasts van BNR en genereert eigenlijk een persoonlijk radiostation op basis van jouw profiel. Het radiostation vormt een playlist die afgestemd is op jouw voorkeuren.

In totaal heeft het DNI fonds van Google €800.000 beschikbaar voor journalistieke projecten in Nederland. Dit geld wordt over zes projecten verdeeld, waaronder het Smart Radio project van BNR.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.