Amazon Hub, connected afleverhub voor pakketbezorgers

In Nederland kennen we de Parcer, maar Amazon pakt het in de VS wat grootser aan. Daar kunnen verenigingen van eigenaren van appartementencomplexen de Amazon Hub aanschaffen.

De Amazon Hub is een grootschalige oplossing voor het afleveren van pakketten die voor alle pakketdiensten open staat. Wanneer je niet thuis bent, schuift de koerier het pakket in één van de kluisjes. Jij krijgt daarna de melding dat je met jouw code de kluis weer kunt openen om het pakket in ontvangst te nemen.

Natuurlijk doet Amazon dit vooral om de drempel te verlagen om producten via haar eigen webshop te slijten, maar het weet ook dat een beperking tot Amazon leveringen de kans vergroot dat het systeem niet gebruikt zal worden. Mogelijk is dat de reden dat Amazon het systeem meteen openstelt.

Amazon gaat zowel een indoor- als outdoor versie verkopen en het systeem komt in verschillende maten en kleuren om zo goed mogelijk bij de uitstraling van het gebouw te passen. Komt de Hub ook naar Nederland? Die kans is vooralsnog erg klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events