GadgetGear.nl

WWDC: Dit is de nieuwe iPad Pro

We zagen hem al een beetje aankomen. De nieuwe iPad Pro die zojuist is geïntroduceerd door Apple op haar WWDC evenement. De nieuwe iPad Pro luidt een belangrijke verandering in voor wat betreft het design van de iPad. De dikke randen verdwijnen.

Ze waren iconisch, de dikke randen van de Apple iPad. Zo iconisch dat tabletbouwers eigenlijk niet meededen met dezelfde race waarin smartphonebouwers zaten; om een zo dun mogelijke rand te ontwikkelen. Gewoon omdat het zo lijkt te horen.

Nu Apple van deze basis afstapt, maakt dit mogelijk dat Apple een 10,5 inch iPad Pro kan verkopen die net zo groot is als het 9,7 inch model. Hoewel het display nu een volledig toetsenbord kan weergeven, levert Apple opnieuw ook een los toetsenbord cover voor de tablet. Om hem buiten beter bruikbaar te maken is ook de helderheid van het display verhoogd.

Onder de motorkap lijkt een hoop verandert te zijn. Zo ligt de verversingsgraad van het display nu op 120Hz wat in theorie echt een ontzettend strak plaatje op moet leveren. Ter vergelijking, high framerate films worden op 60 frames per seconde geschoten. De helft van wat deze tablet kan weergeven.

Door de versnelling van het display zou ook het werken met de stylus veel natuurlijker moeten aanvoelen. Bovendien is de tablet veel sneller door de A10X processor die Apple erin heeft gezet. Dit komt ook naar voren in games en zware apps.

Aan de achterkant krijg je nu dezelfde optisch gestabiliseerde 12 megapixel camera als op de iPhone 7 en ook aan de voorkant heeft de tablet een camera upgrade ontvangen. Daar krijg je nu 7 megapixels.

Ook voor de reguliere iPad serie heeft Apple een upgrade aangekondigd. Deze bevatten nu minimaal 64GB opslagruimte.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.