Logo GadgetGear.nl
Apple TV
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

WWDC: Alles over tvOS 11 van Apple

Met de upgrade van iOS naar versie 11, krijgt ook tvOS haar upgrade. Dit jaar zal Apple haar Apple TV’s upgraden naar tvOS 11. Gisteren konden we al melden dat deze nieuwe versie beter overweg kan met de Apple AirPods, maar er is veel meer.

Binnen de samenwerking komt het er op neer dat je jouw AirPod oordopjes aan de Apple TV kunt koppelen. Mits je ze ook aan jouw iPhone hebt gekoppeld.

Apple gaat de Apple TV ook integreren in haar AirPlay 2 platform. Daarmee wordt Apple TV onderdeel van jouw multiroom audio ervaring. Nu zal dat in Nederland nog niet heel erg spannend zijn. Apple zal hier voorlopig nog niet de HomePod speaker op de markt brengen, dus je moet het dan toch met hardware van derden doen.

Niet onbelangrijk is dat Apple ook de HEVC codec aan de Apple TV toevoegt. Deze codec is ontwikkeld voor de weergave van 4K beelden. Hoewel de Apple TV officieel nog gericht is op Full HD, zou het kunnen dat gebruikers nog een gratis 4K update krijgen. HEVC kan ook met 10-bit video overweg voor diepere graphics. Maar wat Apple ons op dit gebied allemaal zal brengen moeten we nog bezien.

Heb je meerdere Apple TV’s in huis, ga je genieten van Home Screen Sync. Via iCloud is het mogelijk om de indeling en geïnstalleerde apps over meerdere Apple TV’s te synchroniseren. Veder zullen er nog wat kleinere, vooral optische, aanpassingen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.