Logo GadgetGear.nl
Apple AirPods
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

WWDC: Nieuwe functies voor Apple’s AirPods

Zowel onder iOS 11 als onder tvOS11 komt Apple met nieuwe functies voor haar Apple AirPods. De draadloze stereo oordopjes krijgen een aantal nieuwe functies waardoor ze een stuk interessanter worden in gebruik.

Airpods en tvOS 11

Apple TV gebruikers met tvOS 11 kunnen binnenkort goed gebruik maken van de Apple AirPods. Het OS zal de oordopjes automatisch herkennen en als speakeroptie toevoegen. Wil je dus alleen TV kijken in de slaapkamer, kan het geluid van de TV uit en dat van de AirPods aan. Handig!

Toch zit er een klein addertje onder het gras. Het blijkt dat de AirPods voor deze functie wel al aan een iPhone gekoppeld moeten zijn. Heb je wel een Apple TV, maar bel je met een Android, bestaat de kans dat je deze functie dus niet kunt gebruiken.

Airpods en iOS 11

Onder iOS 11 krijgen de AirPods ondersteuning voor tikken. Hiermee kunnen de oordopjes commando’s herkennen. Wanneer je dubbeltikt op een AirPod, zal deze de huidige track overslaan en aan een nieuwe beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.