Niet alleen Tesla, maar ook Google-dochter Waymo is bezig met het testen van zelfrijdende vrachtwagens. Niet zozeer om te concurreren met Tesla, maar vooral om te concurreren met Uber. Dat bedrijf kocht vorig jaar Otto, een bedrijf dat deze technologie ontwikkelde.

Het nieuws komt van BuzzFeed waar ze een zelfrijdende vrachtwagen van Waymo hebben gespot. Waymo heeft aangegeven al acht jaar bezig te zijn met deze technologie en dat de snelheid vooral wordt gehinderd door de wil om een veilige oplossing te bieden. Toch blijkt Waymo een flinke achterstand te hebben op Otto. Dat bedrijf deed vorig jaar al een succesvolle test waarbij goeden geautomatiseerd werden afgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.