Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sphero bouwt de Ultimate Lightning McQueen

Dronebouwer Sphero zet de samenwerking met Disney voort. Na de ontwikkeling van de legendarische BB-8 drone uit Star Wars, komt Sphero nu met de Ultimate Lightning McQueen. In eerste instantie meer een RC auto dan drone, maar door de berg techniek toch echt iets heel bijzonders.

De release van de Ultimate Lightning McQueen valt samen met de release van Cars 3 door Disney. Technisch gezien is het een heel bijzonder object geworden. Zo zitten er vijf motoren in om Ultimate Lightning McQueen te laten rijden, driften en andere bewegingen uit te voeren. Een zesde motor zorgt voor het laten bewegen van de lippen wanneer de auto praat.

Een deel van de body is voorzien van een touchoppervlak waardoor Ultimate Lightning McQueen op aanrakingen kan reageren. De voorruit bestaat uit een display dat de ogen van Ultimate Lightning McQueen animeert. Dit display is speciaal gevormd voor de ogen en heeft een trapezium vorm. Wordt het donker, zorgen lichtsensoren dat Ultimate Lightning McQueen automatisch de koplampen en achterlichten activeert.

De Ultimate Lightning McQueen maakt zowel via bluetooth als via WiFi verbinding en heeft een bereik van 30 meter. Op een enkele acculading werkt hij 40 minuten. Natuurlijk zit er ook een speaker in voor het geluid van de motor.

Beschikbaarheid

De Sphero Ultimate Lightning McQueen gaat €349,99 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.