Logo GadgetGear.nl
Foto van Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Thermos King Food Jar

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • de inhoud blijft lang warm en koud
  • Buitenkant word niet heet
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Handige lepel

THE BAD

  • Beschadigd snel

Wilt u tijdens het maken van een wandeling over een heerlijk gekoelde of juist warme drank beschikken? Dan biedt een thermosfles uitkomst. GadgetGear test een echte outdoor musthave : de Thermos Food Jar! Ja, u leest het goed, een thermosfles voor eten (en gewoon drinken, hoor).

De isoleerfles van Thermos heeft dankzij de vacuümisolatie een uitstekend isolerend vermogen waardoor de fles een maximaal temperatuurbehoud heeft. En dat komt in deze warme periode van het jaar goed uit, want deze fles houdt niet alleen je drank en eten warm, maar ook erg lang koud!

 

Opgericht in 1904, is Thermos L.L.C.  wereldwijd de toonaangevende fabrikant van geïsoleerde voedingsmiddelen en drankhouders, kinderpakketjes en andere innovatieve consumentenproducten. Thermos gebruikt innovative technieken om hun producten te fabriceren en de kwaliteit hier van staan hoog in het vaandel. Dat zie je ook direct terug!

Kenmerken Thermos King Foodjar:

– Inclusief full-size uitklapbare roestvrijstalen lepel
– Speciale THERMAX isolatie
– Inhoud 0.45 liter
– Hoogte 14 cm
– Breedte 8.5 cm
– Gewicht 381 gram
– Retro-look Thermoskan
– Geschikt voor eten en drinken!
– houdt 7 uur warm of 9 uur koud

 

Het gebruik

Wat opvalt aan het thermosflesje is zijn ruige, bijna mannelijke look en feel. De hele fles is (behalve de deksels) gemaakt van roestvrij staal en heeft een inhoud van  0.47 liter. Dat is niet een enorme hoeveelheid, maar is voor mij groot genoeg. Ik vul de fles de eerste keer namelijk met koffie. Drink ik meer dan een halve liter koffie op een dag, dan kan ik de halve nacht mijn plafond bestuderen dus komt het formaat mij prima uit! 🙂

De container heeft een brede opening, waardoor het gemakkelijk is om uit te eten en hierdoor kan je de thermosfles erg makkelijk schoonmaken én is het gemakkelijk om eten uit de fles te lepelen. De Thermosfles heeft twee deksels, de eerste is een dikke plastic schroefbare dop met een siliconen pakking en de buitenste deksel is van roestvrij staal aan de buitenkant en kunststof aan de binnenkant. Ideaal om als beker te gebruiken.

Volgens Thermos, kan dit product warm drinken of voedsel voor 7 uur heet houden en koude items nog langer, zelfs 9 uur! Dit komt door de speciale Thermax isolatie; een dubbele wand en vacuüm isolatie om de temperatuur optimaal te bewaren, warm of koud. Dat moet natuurlijk even getest worden! Dus schenk ik om 23:00 uur de fles vol met kokend water, om vervolgens in de ochtend om half 7 te checken hoe warm het water is en moet zeggen dat het nog écht behoorlijk warm is! Dus na 7,5 uur is je thee, koffie of soep nog steeds op temperatuur! Wat de fles dat leuke randje mee geeft is de opvouwbare lepel. De metalen lepel is goed bedacht en erg handig! Bovendien zit de lepel goed stevig geklemd op de binnendeksel en kan gemakkelijk worden uitgeklapt tot een full-size lepel. Dus koffie komt met vlag en wimpel door de keuring heen, nu nog wat eten!

Er staat een lange visdag gepland op groot water vanuit een boot en dan is een warme opkikker halverwege de dag een must om het 2e deel van de dag scherp te blijven. Daarom wordt vandaag om 06:00 de Thermos gevuld met gloeiend hete Erwtensoep. 6 uur later is het moment daar om de dop van de fles te draaien en de damp uit de fles verraad het resultaat al! De soep is nog steeds heel erg heet……… Aan tafel!!! 🙂

Belangrijke Tip: Volgens de beschrijving van de Thermos kan hij alleen met de hand gewassen worden, met andere woorden: niet geschikt voor de vaatwasser. Volgens mij, al heb ik niet geprobeerd, is de Thermos stevig genoeg om in de vaatwasser te worden gewassen, maar de vaatwasser en de schoonmaakmiddelen kunnen de fles aantasten en de levensduur verkorten. Ik adviseer lekker de handwas te gebruiken.

 

Conclusie

Gezien het feit dat de Thermos Jar maar een halve liter inhoud heeft, is de buitenkant vrij groot en is best zwaar. Reden hiervan is dat roestvrij staal niet het lichtste materiaal is en de isolerende lagen nemen veel ruimte in beslag. Dus het doel heiligt de middelen in dit geval. Je voelt dat deze thermosfles tegen een stootje kan, maar ondanks dat komen er wel snel krassen op het materiaal. Wat natuurlijk best jammer is, want het is best een mooi item! Verder doet de thermosfles wat er beloofd wordt. Hij houdt koude inhoud erg lang koud en de warme boven verwachting lang warm!

Beschikbaarheid: www.outdoorstunter.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.