Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Revolution Race Multifunctional Hybrid Pants (Outdoor kleding)

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Goede pasvorm
  • Hoge kwaliteit
  • Mooie vormgeving
  • Slimme details

THE BAD

  • Geen

Écht goede outdoor kleding wordt duur betaald, of toch niet? De Zweedse outdoorkleding fabrikant Fritidsfabriken brengt onder het merk Revolution Race outdoor kleding op de markt. Deze kleding ligt qua kwaliteit hoger dan de concurrentie, maar qua prijs stukken lager! Men zegt een betere pasvorm, prijs en product ontwikkeling te hebben dan welk outdoor merk dan ook. Dat moet dus wel goed zitten 🙂

 

Het idee achter Revolution Race

RevolutionRace en Fritidsfabriken is een paar jaar geleden door een wandeling naar Everest Base Camp in Nepal ontstaan. Pernilla, mede-oprichter van Fritidsfabriken, had in haar voorbereiding voor de klim moeite met het vinden van de juiste kleding. De kleding die ze vond voldeed niet aan haar verwachtingen. Ze vond het te duur en de pasvorm was niet naar wens. Ze voelde dat deze markt iets miste en is zelf begonnen met het oprichten van het bedrijf. En niet zonder succes want, vorig jaar heeft ze de prijs gewonnen voor Beste Zweedse Onderneming van het jaar 2016!

 

Doordat er alleen online verkocht wordt, kan er enorm op de kosten bespaard worden en dat zie je terug in de aanschafprijs.

Wat een goed gevoel geeft is dat Revolution Race aan het WRAP keurmerk voldoet, wat kort gezegd inhoud dat de kleding onder veilige, ethisch verantwoorde omstandigheden wordt gefabriceerd.

 

Het gebruik

Om met het begin te beginnen heb ik zelf de kleding uitgezocht en besteld. Met het uitzoeken ben ik wel een tijd mee in de weer geweest, omdat het aanbod erg groot is. Er zijn wel geteld 14 verschillende type broeken. En elk type broek heeft op zijn minst 4  verschillende kleuren of meer, waardoor er een keuze is van 63 verschillende broeken!! Maar mijn keuze is in eerste instantie gevallen op de GPX Pro in de kleur Olive Green. Later heb ik nog de Silence Pro Zip-off besteld met bijbehorend fusion Fleece. Die komen later in andere reviews aan bod.

Het idee is om de kleding te gebruiken bij mijn vistrips. Ik gebruikte daarvoor al outdoor kleding, maar vond die ook erg duur, dus ik kan me prima vinden in de mening van mede eigenaresse Pernille. Het duurde 2 dagen voordat de kleding thuis arriveerde en gelijk valt me op dat we hier niet te maken hebben met een leuk wannabe Outdoor product. Het materiaal voelt heel licht maar stevig aan en door het gebruik van verschillende materialen die ook verschillen van kleur krijgt de broek een gave look.

Kwaliteit ziet er zo uit

Als fervent visser ben ik veel aan de waterkant en heb dezelfde eisen die een echte Hiker/Klimmer stelt aan zijn kleding. Ik moet ook vaak grote stukken lopen om op de mooiste plekken te komen. En dan is het van groot belang dat je kleding aan hebt die tegen een stootje kan. Ik heb de broek voor het eerst getest tijdens een avond sessie in een groot polderstelsel in het noorden van het land. Het is een must om eerst de karpers te vinden, om vervolgens dan pas alle spullen in te zetten om ze te vangen. Dit zoeken naar de vis gaat gepaard met grote afstanden lopen, over hekken klimmen en dwars door brandnetels en ander gewas te banjeren. Door dit alles te doen merk ik dat de broek zich hiervoor heel goed leent, en doordat de broekspijp een hele handige clip (Boothook) heeft die je onder de schoenveter schuift kan je broek niet omhoog kruipen doordat je bijvoorbeeld net over een hek bent geklommen. Erg handig dus als net na het hek een grote bos brandnetels staat waar je dus nu probleemloos door heen loopt! En voor de bos wandelaars word het op deze manier ook voor de Teek onmogelijk om vat te krijgen op je huid. Een slimme feature wat deze broek tot een serieus goed doordacht product maakt.

Super handige “Boothook”

Ik heb na een klein half uur wat vissen gespot en besluit om hier een “hengel op te droppen”. Het is een hete dag geweest, en ook nu nog zo tegen een uur of 8 is het nog zwoel te noemen. Hierdoor had ik de ventilatie ritsen aan de zijkanten van de broek al vanaf het begin open gedaan en is goed te merken dat er een soort warme lucht afvoer ontstaat, want ik ben flink in de weer geweest, maar van transpireren is geen sprake.

Zoals eerder beschreven bestaat de broek uit verschillende soorten materiaal. Die zijn zelf ontwikkeld door Revolution Race en zijn uniek in hun soort, omdat het enorm flexibel is, en een snel drogende eigenschap heeft. Deze broek bestaat om precies te zijn uit:

Fast-drying RVRC® Flex: 65% polyester / 35% cotton,

RVRC® Stretch: 93% nylon / 7% spandex

Op de kwaliteit van de ritsen is niet bespaard, want elk model broek  is voorzien van een YKK rits. YKK is ‘s werelds grootste en grootste rits fabrikanten, zij produceren 90% van de ritsen van de wereld en hebben meer dan 200 fabrieken in 54 landen!

Conclusie

Ik ben heel erg tevreden met deze broek. Ondanks dat het erg warm was, heb ik  daarvan geen last van gehad. Normaal gesproken zou ik met deze temperatuur een korte broek hebben aangedaan, met als gevolg dat ik onder de muggen bulten kom te zitten of andere ellende ondervind. De broek ziet er modern uit, en zit echt als gegoten! De features zoals de Hookboot en de grote ventilatie ritsen geven deze broek wat mij betreft net even dat beetje extra om het de volle 5 uit 5 punten te geven.

 

 

Verkrijgbaarheid

De geweldige Outdoor kleding van Revolution Race is verkrijgbaar bij fritidsfabriken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.