NPO stopt ondersteuning verouderde Smart TV’s

Met de Smart TV is het eigenlijk net als met de smartphone. Stuurt de fabrikant jou geen updates, wordt het al snel een domme televisie. Zo zien we ook aan de publieke omroep. Hoewel de missie is om content op zo veel mogelijk manieren beschikbaar te stellen, trekt de NPO zich terug van oudere Smart TV’s.

Na YouTube is de NPO app de tweede grote app die stopt met de ontwikkeling van Flash apps voor oudere TV’s. De eerste generaties Smart TV’s draaiden vooral op basis van Flash apps, maar de rest van het (mobiele) internet heeft het Flash platform jaren geleden al afgeschoten. Nu gaat ook de ondersteuning bij de NPO eruit.

Door deze stap zullen SmartTV kijkers van oudere SmartTV’s dus geen directe toegang meer hebben tot de uitzending gemist en Live TV opties van de NPO app. Al is dat laatste misschien niet heel relevant omdat de publieke zenders ook uit de lucht te plukken zijn. Alleen TV’s van LG, Panasonic, Philips en Samsung modeljaar 2014 en nieuwer zullen nog worden ondersteund.

De YoutTube app werkt niet meer op TV’s van 2012 en ouder. Nieuwere modellen kunnen namelijk wel in staat zijn de HTML 5 player van YouTube te draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events