KPN en AXA introduceren slim fietsslot

KPN AXA Safe Lock

Het is een briljant idee, briljant uitgevoerd. Een must have voor ouders van fietsende kinderen en tieners. Het nieuwe slimme fietsslot dat KPN en AXA hebben ontwikkeld. Een fietsslot dat niet alleen op de steun van Veilig Verkeer Nederland kan rekenen, maar ook dat van ons.

Kinderen en tieners fietsen steeds vaker met de smartphone in de hand en tot voor kort leek het niet mogelijk om ze op één of andere manier te ‘dwingen’ op de weg te letten. Met dit nieuwe fietsslot kunnen ouders nu zorgen dat de fietsers weer de aandacht hebben waar deze nodig is.

Het nieuwe, slimme fietsslot werkt namelijk via een verbinding met de smartphone. Is het slot open, zorgt de software ervoor dat de smartphone geen berichten meer ontvangt en ook niet meer op andere manieren zal afleiden. Zet je het slot via de app dicht, kan het kind of de tiener de smartphone weer volledig gebruiken.

Deze zomer zijn KPN en AXA aan het testen met het nieuwe slot. Na de zomer moet het slot ook echt in de winkel verkrijgbaar zijn. Het slot zal rond de €100 gaan kosten.

3 reacties

  1. Ik heb totaal geen vertouwen meer in axa, er zijn valse lopers te koop waar mee je ze met een sleutel open doet en ook weer op slot zet. de verkoper van van die sleutels was ze aan het demonstreren op de zwarte markt in beverwijk. Dit slot zal ook niet werken omdat je met een sterke magneet bijvoorbeeld voor magneet vissen het hele gps gebeuren/ simkaart kapot maakt.
    En daar willen ze nog 100 euro per slot voor hebben.

    Dit systeem gaat weer niet werken

  2. De beste oplossing die ik tot nu toe heb gezien! Slim en mooie oplossing. Beter dan (veel te) zwaar en beperkt Mobilock of Linka. Die roepen al jarenlang wat maar hebben nog immer niks te bieden.
    Waar te koop?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.