Een gaskogel! Dat zien we niet iedere dag! De bekende en functionele kogelvorm, een uitklapbare deksel die vast blijft staan, een gemakkelijk te reguleren temperatuur en natuurlijk: klik, klak, klaar voor gebruik! Nou, klinkt dat niet als een winnaar?!

BBQ VAN HET JAAR 2017

Wie GadgetGear heeft gevolgd, heeft de afgelopen maanden enorm veel BBQ reviews voorbij zien komen. We hebben gestest, ervaren, geschreven en vooral veel gegeten ???? Nu is het tijd om onze best scorende BBQ’s apart in het zonnetje te zetten en te belonen met de Award: Beste BBQ van het jaar 2017.

Award: Beste Gas BBQ 2017

Misschien denk je bij een gasbarbecue direct aan een buitenkeuken. Omdat die categorie echt van een ander kaliber is, zijn wij op zoek gegaan naar de wat kleinere modellen zoals de kogels, inbouwers, of ouderwetse skottelbraai. Na veel research, testen, lezen en ervaren kwam de BBQ redactie unaniem tot de beslissing om de Outdoorchef Kensington 480 G uit te roepen tot de grote winnaar. Lees hier waarom!

Waarom gewonnen?

Een paar belangrijke zaken maakte deze BBQ net wat beter dan de rest. Dit kwam onder andere door het:

Deksel

De deksel van de Kensington heeft een scharnier die opvallend genoeg niet recht voor je opengaat, maar schuin. Dit is superhandig gedaan zodat je niet met je armen recht boven het vuur moet! Ik snap ook niet waarom die niet voor alle BBQ geldt! Klein detail, groot voordeel!

Easy Flipje

Je kunt deze BBQ op verschillende manieren gebruiken. Je kunt de Easy Flip gebruiken. Dat klinkt heel supersonisch, maar wat niets meer is dan het draaien van de de trechtervormige deksel.

 

Bij het directe grillen en koken werk je op hogere temperaturen en met veel hitte op het rooster Dan zorg je dat de deksel met de kleine opening naar boven gericht staat en dus veel hitte opvangt en dit gerichter naar boven verplaatst op jouw vlees. Wil je meer stoven en garen, dan draai je de deksel om.

Temperatuurcontrole

De temperatuur regel je eenvoudig met de draaiknop. Drie soorten vlammetjes die de hitte weergeven, dus drie standen die je weer in de gaten kunt houden met de dekseltermometer.

 

Conclusie

De Outdoorchef Kensington 480 G gasbarbecue is een echte topper! Wat lijkt op een doodnormale kolen dome, blijkt een controleerbare, snelle gasser te zijn. Deze BBQ wint door gemak, handigheid en prijs. Want met nog geen € 300,- is dit een betaalbare krachtpatser. Met de handigheid van de schuin openende deksel, het gemak in de bediening en de vetopvang aan de onderkant is dit echt een te gekke gasbarbecue. Niet te groot, zeker niet klein en jongens wat lekker snel! Ideaal als je koters hebt rondhuppelen of zelf geen geduld hebt 🙂

Lees de review hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.