Uit het niets stroomde vanavond onze mailbox vol met Apple nieuws. Apple heeft vandaag zijn iMac-productserie verbeterd met tot wel drie keer zo krachtige grafische processors, snellere systeemprocessors, Thunderbolt 3, snellere opslagmogelijkheden en een helderder Retina-display. Daarnaast heeft de 21,5-inch iMac van € 1499 er een Retina 4K-display en een discrete-level grafische processor bij gekregen. Dankzij de ongelooflijk dunne en naadloze behuizing, de snelle processors en opslagmogelijkheden en het fraaie Retina-display heeft Apple met iMac een nieuwe norm voor desktops neergezet. iMac levert krachtige prestaties voor 3D-beelden, videomontage en games. Met de komst van macOS High Sierra dit najaar wordt iMac het ideale platform voor het maken van virtuele content. Apple heeft vandaag ook MacBook en MacBook Pro uitgebreid met snellere processors. MacBook heeft daarnaast een snellere SSD gekregen. Nieuw is een 13-inch MacBook Pro-model dat verkrijgbaar is voor € 1499.

“Nu iMac flink wat verbeteringen heeft ondergaan en we MacBook en MacBook Pro hebben herzien, staat Mac steviger in zijn schoenen dan ooit tevoren”, aldus John Ternus, Vice President Hardware Engineering van Apple. “Vanaf vandaag levert iMac nog krachtigere grafische prestaties, met een extra snelle systeemprocessor, Thunderbolt 3 en een helderder Retina-display waarop 1 miljard kleuren kunnen worden weergegeven. Daarnaast hebben we de CPU- en SSD-prestaties van MacBook in een hogere versnelling gezet. Voor de 15-inch MacBook Pro worden snellere grafische processors de norm, terwijl we een nieuw 13-inch MacBook Pro-model introduceren dat verkrijgbaar is voor € 1499.

iMac

De verbeterde iMac is voorzien van snellere, tot 4,2-GHz Kaby Lake-processors (met Turbo Boost tot 4,5 GHz) en tot wel twee keer zoveel geheugen als de vorige generatie. Alle 27-inch uitvoeringen plus de duurste 21,5-inch iMac zijn voortaan standaard voorzien van Fusion Drive. De SSD-opslagopties zijn tot wel 50% sneller en iMac wordt voortaan geleverd met Thunderbolt 3, de krachtigste en veelzijdigste poort aller tijden.

Alle iMacs leveren aanzienlijk verbeterde grafische prestaties dankzij de nieuwe Radeon 500-kaarten met maximaal 8 GB vRAM. Het 21,5-inch model levert tot wel drie keer betere prestaties en het 27-inch model is tot wel 50% sneller geworden.

iMac heeft nu ook het beste Mac-display aller tijden. Het is 43% lichter bij 500 nit en kan tot wel 1 miljard kleuren weergeven. Het resultaat: ongekend sprankelende, levensechte beelden.

iMac Pro

Apple heeft vandaag een voorproefje laten zien van iMac Pro, een geheel nieuwe serie werkstations die speciaal is bedoeld voor professionele gebruikers met veeleisende workflows. De nieuwe iMac Pro heeft een 27-inch Retina 5K-display, een Xeon-processor met maximaal 18 cores en een grafische verwerkingscapaciteit van maximaal 22 teraflop. Daarmee is dit de krachtigste Mac die ooit is gemaakt. iMac Pro kan bogen op een fraai vormgegeven spacegrijze behuizing en is een echte krachtpatser die moeiteloos raad weet met veeleisende grafische toepassingen, het maken van virtual-reality content en 3D-rendering in realtime. Het systeem is vanaf december verkrijgbaar vanaf USD 4999 (in de Verenigde Staten).

“We geven onze klanten en ontwikkelaars graag een voorproefje van iMac Pro. Dit wordt de snelste en krachtigste Mac aller tijden, de allereerste iMac met het kaliber van een werkstation”, vertelt John Ternus, Vice President Hardware Engineering van Apple. “We hebben het hele systeem opnieuw ontworpen, compleet met een volledig nieuwe thermische architectuur. Het resultaat is een elegante en stille iMac zoals onze klanten ’m kennen, maar dan met krachtigere prestaties dan ooit tevoren. iMac Pro is echt een klasse apart; zoiets hebben we nog nooit eerder gemaakt.”

Een werkstation met iMac-design

Met zijn baanbrekende Intel Xeon-processors met maximaal 18 cores kan iMac Pro de meest veeleisende workflows aan. Dankzij de flash- en thermische architectuur is het koelvermogen van iMac Pro tot wel 80% groter, zonder dat dit ten koste gaat van het dunne, naadloze iMac-design. Uiteraard wil het oog ook wat. Daarom is de nieuwe iMac Pro uitgevoerd in een fraaie spacegrijze behuizing met een 27-inch Retina 5K-display waarop tot wel 1 miljard kleuren kunnen worden weergegeven.

Ongekend veel grafische rekenkracht voor een iMac

iMac Pro is uitgerust met een hypermoderne grafische processor, de Radeon Pro Vega, de krachtigste GPU ooit in een Mac. iMac Pro met Vega-GPU bevat een nieuwe, geavanceerde rekeneenheid en tot wel 16 GB HBM2-geheugen (High-Bandwidth Memory), met als resultaat maar liefst 11 teraflop aan single-precision rekenkracht. Daardoor heeft iMac Pro geen enkele moeite met 3D-rendering in realtime en meeslepende VR met een hoog aantal beelden per seconde. Bij half-precision berekeningen (ideaal voor machine learning) levert iMac Pro maar liefst maximaal 22 teraflop aan rekenkracht.

MacBook en MacBook Pro

Dankzij het ongelooflijk dunne en lichte ontwerp, de krachtige prestaties, de verbluffende displays en een batterij die de hele dag meegaat, staan de Mac-notebooks op eenzame hoogte wat draagbare computers betreft.* MacBook is nu voorzien van snellere, tot 1,3-GHz Kaby Lake Core i7-processors (met Turbo Boost tot 3,6 GHz), een SSD die tot 50% sneller werkt en ondersteuning voor tot wel twee keer zo veel geheugen. MacBook weegt net geen kilo en is maar 13,1 mm dik, waardoor dit het ideale draagbare systeem is voor gebruikers die vaak op pad zijn.

De verbeterde 13-inch MacBook Pro is voorzien van tot 3,5-GHz Kaby Lake Core i7-processors (met Turbo Boost tot 4,0 GHz), terwijl de 15-inch MacBook Pro is voorzien van een tot 3,1-GHz Core i7-processor (met Turbo Boost tot 4,1 GHz). De 15-inch MacBook Pro wordt vanaf nu standaard geleverd met een krachtigere discrete-level grafische processor met meer videogeheugen. De 13-inch MacBook Pro is vanaf nu ook verkrijgbaar in een uitvoering van € 1499. Dankzij de revolutionaire Touch Bar met Touch ID, het verbluffend mooie Retina-display van 500 nit, Thunderbolt 3, de ongelooflijke prestaties en het ongekend compacte design mag MacBook Pro met recht de beste notebook heten die Apple ooit heeft gemaakt.

Apple heeft vandaag ook de 13-inch MacBook Air uitgebreid met een 1,8-GHz processor.

Verkrijgbaarheid

– De vernieuwde iMac, MacBook, MacBook Pro en MacBook Air kunnen vanaf vandaag worden besteld op apple.com en zijn vanaf woensdag 7 juni verkrijgbaar bij de Apple Store. Ga voor alle specificaties, maatwerkopties en accessoires naar apple.com/mac.
– iMac Pro is vanaf december verkrijgbaar vanaf USD 4999 (in de Verenigde Staten). Ga voor meer informatie naar apple.com/imac-pro.
– Klanten die bij Apple een Mac kopen, kunnen gebruikmaken van een gratis Persoonlijke Configuratie-sessie in de Store of online**. Ze krijgen dan onder andere hulp bij het instellen van hun e-mail en het installeren van apps.
– Iedereen die met zijn nieuwe Mac wil leren werken, kan zich op apple.com/nl/today aanmelden voor een gratis sessie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.