Zit je nog te blokken of heb je gisteren de vlag niet kunnen uithangen? Dat betekent dat het volgend jaar ‘back to school’ is. Steeds meer fabrikanten van computers en telefoons grijpen de kans om met leuke aanbiedingen te komen. Het begin van het nieuwe schooljaar is immers het moment dat er flink in de buidel getast wordt. Computermerk Acer toonde vorige week aan de Nederlandse pers de nieuwste modellen die binnenkort op de markt komen. Natuurlijk vette gaming monsters, krachtige computers, flinterdunne zakelijke laptops en een unieke VR bril. Wij zijn vooral onder de indruk van drie laptops die bedoeld zijn voor de schoolgaande jeugd. Maar zijn ze ook snel genoeg?

Robuust

Voor de scholieren heeft Acer twee robuuste laptops gemaakt. Deze laptops hebben een lekkere stevige behuizing met rubberen bescherming. Het toetsenbord moet een glas limonade kunnen weerstaan. Kortom, laptops die gemaakt zijn voor tieners die met hun hoofd even elders zijn. De Chromebook Spin 11 is een Chromebook met een Wacom EMR pen. Het scherm kan geheel omgeklapt worden waardoor het een tablet wordt. Het scherm is dus aanraakgevoelig en zelfs geschikt voor een speciaal voor Chromebooks ontwikkelde pen van Wacom. Deze pen kun je ook rustig laten vallen en vraagt niet om een lader. Overigens is het scherm niet alleen aanraakgevoelig; het is ook nog eens erg stevig dankzij Corning Gorilla Glass. Het heeft zelfs een speciale behandeling ondergaan om de overdracht van bacteriële besmetting te reduceren. Je kan dus rustig in je neus peuteren en het scherm bedienen ,of met de pen af en toe in je oor kriebelen. Natuurlijk staan deze gebruikstips niet in de handleiding ;).
Ook aan scholieren die liever met Windows aan het huiswerk werken heeft Acer gedacht met de TravelMate Spin B1. Deze convertible laptop heeft Windows 10 Pro. Net als de Chromebook is deze laptop zwart met schokabsorberende afwerking en een spatwaterbestendig toetsenbord. De TravelMate Spin B1 is ook geheel om te klappen en als tablet te gebruiken. Hoe dat dan met de camera werkt moeten we in de praktijk nog testen. De laptop heeft beduidend meer aansluitpoorten dan de Chromebook. Exacte specificaties kunnen we pas communiceren als we het definitieve model voor de Nederlandse markt in onze handen hebben. De prijzen voor de Chromebook Spin 11 en TravelMate Spin B1 zijn nog niet bekend, maar zullen ongeveer starten vanaf 499 euro.

Microsoft Surface killer?

Voor de veeleisende scholier (of bescheiden zakelijke gebruiker) heeft Acer een betaalbare variant voor de populaire Microsoft Surface. De Switch 3 met Windows Ink en gratis Office 365 is een fraaie tablet met een afneembaar dun toetsenbord en een pen. Het 4GB/64GB model zal beschikbaar zijn vanaf 599 euro.

Testen

Alle drie de modellen komen naar de redactie. Zodra we een paar dagen getest hebben, zullen we per model een review publiceren met de exacte specificaties. Stay tuned dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.