Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

SolarGaps combineert zonnecellen met luxaflex

Rolluiken op basis van solar energie kenden we al. Luxaflex met zonecellen nog niet. Toch is het concept briljant omdat je per vierkante meter al 100~150 Watt/uur uit jouw raam kunt opwekken. Bovendien geeft het bedrijf aan dat huizen met airconditioning ongeveer 40% aan energie zullen besparen door de slimme positionering van de lamellen in de SolarGaps.

De SolarGaps zijn een nieuw project op Kickstarter. De lamellen in de luxaflex zijn voorzien van kleine zonnecellen. De motor in de luxaflex zorgt ervoor dat de lamellen zich optimaal positioneren om gedurende de dag zo veel mogelijk energie op te wekken. Daarbij adviseert SolarGaps wel om de SolarGaps buiten op te hangen. Daar zijn ze voor ontwikkeld en verlies je geen stroom aan de glaslaag tussen de panelen en de zon.

De SolarGaps luxaflex zijn meteen geschikt gemaakt voor integratie met domoticasystemen. Zo kan het systeem overweg met Amazon’s Alexa (maar daar heb je hier nog niets aan) en Google Home / Nest.

Beschikbaarheid

De SolarGaps staan nu op Kickstarter. Daar gebruiken ze standaard maten, maar het is mogelijk om deze luxaflex op maat te laten maken.

3 reacties

  1. Ik heb een wegklapbare gazen wand van 8oox260 cm dus ongeveer 20 vierkante meter.
    Ook zin er nog 5 ramen en 2 dubbele deuren die naar binnen opengaan in totaal nog 11vierkante meter denk ik.
    Zou ik hiermede genoeg energie kunnen opwekken voor een appartement van 120 vierkante meter?
    En wat zou dat bij benadering kunnen kosten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.