Review: XB200 – Xtorm Power Bank Travel 6700

Deze keer reviewen we de Xtorm XB200 power bank. Deze nieuwe powerbank van de Nederlandse fabricant Xtorm is voorzien van Quickcharge 3.0 en of dat handig is lees je hieronder.

Unboxing:

De XB200 wordt geleverd in een zeer nette verpakking voorzien van een magneetsluiting. Alle relevante informatie is vermeld op deze verpakking. In de doos treffen we de powerbank, extra oplaadkabel en de handleiding aan.

Tech:

De Xtorm is voorzien van twee oplaadpoorten waarvan er een voorzien is van Quickcharge 3.0 techniek. Deze techniek ondersteund door Qualcomm zorgt ervoor dat je mobiel in mum van tijd weer voor het grootste gedeelte is opgeladen. Normaal zie je dit alleen in de ‘vaste’ laders, maar Xtorm heeft dit kunnen toepassen in deze powerbank.

Zoals de naam al doet vermoeden is de XB200 voorzien van een oplaadcapaciteit van 6700mAh. Dit alles in een Li-Ion batterij dus tussentijds opladen is geen enkel probleem. Met deze capaciteit kan je een telefoon ongeveer 3,5 x opladen en de gemiddelde tablet 1,5 keer. De powerbank weegt een magere 158 gram en meet 110x59x23mm en is derhalve compact te noemen. Voorzien van een handige LED indicator op de voorkant welke aangeeft hoeveel lading de XB200 nog in zich heeft.

Design:

De powerbank van Xtorm heeft een zeer mooi Dutch design. De XB200 is grijs met wit en aan de zijkant voorzien van een klein stoffen label. Ook is er een blauwe micro USB kabel in een uitsparing aan de zijkant verborgen. Deze kleine maar toch handige kabel is voorzien van een magneetbevestiging. Dit is een leuke en handige feature en zorgt ervoor dat je nooit verlegen zit om een oplaadkabel. Het kabeltje is wel wat kort maar dat heeft natuurlijk ook met de dimensie van de XB200 te maken.

Gebruik:

Gebruik je dit nu echt vaak dacht ik bij mezelf toen we de powerbank opgestuurd kregen. Het antwoord is volmondig ja! De XB200 gaat tegenwoordig altijd met ons mee, mijn vrouw gebruikt hem als oplader. (want waarom je telefoon in de nacht opladen?) ik gebruik hem zelf als tussendoor lader op de intensieve telefoondagen. Door de relatief grote capaciteit (mocht je groter willen er zijn ook varianten van 10.000 en 17.000 mAh) is er bijna altijd wat sap om even snel te laden. Mijn galaxy S6 edge is relatief snel leeg maar wel voorzien van de Quickcharge techniek. Dit houdt in dat ik hem even aan de XB200 leg en ongeveer 15 minuten later weer voorzien ben van een 60% lading.

De powerbank is door zijn compactheid daardoor het ideale reismaatje voor dagtripjes. Wat dacht je van een festival waar je veel post op je social media? Een hele dag op een plein voor Koningsdag? Geen probleem. Iedereen de hele dag laten weten dat je op strandfestival Zand bent? Je XB200 sleept jou er door heen. Het leuke is dat je door de extra oplaadpoort misschien ook nog nieuwe vrienden maakt. Maar alle gekheid op een stokje de XB200 heeft ook dienst gedaan als oplader voor ons fototoestel, tablet en zelfs de bluetooth speaker op de vrijmarkt.

Conclusie:

We zullen er maar geen doekjes om winden. De XB200 is een zeer fijn apparaat om te hebben. De extra features zoals Quickcharge 3.0, de magnetische micro USB kabel en de led indicator maken van deze powerbank een volwaardige gadget. Een topding om altijd bij je te hebben, gooi hem in de tas en je zit nooit zonder power….niet vergeten op te laden!!

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi
  • Compact
  • Laadkabel
  • LED indicator

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.