Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Weemoedt (DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Prima cast
  • Prima verhaal
  • Vlotte vertelling

THE BAD

Hij lijkt alles voor elkaar te hebben in het wereldje van glitter en glamour. Job Weemoedt is dé man achter de bekendheden. Hij komt op dé feestjes en hij weet te cashen. Maar zijn liefde voor het witte poeder en prachtige vrouwenlichamen stort hem steeds dieper in de shit.

In de dramaserie Nieuwe Buren weet Thijs Römer een fantastische politieagent neer te zetten die verandert in een keiharde crimineel. Dat de acteur ook schrijven en regisseren kan blijkt uit Weemoedt. Een serie op basis van zijn eerste roman die hij zelf mocht herschrijven voor een eerste tiendelige serie voor RTL.

De serie zet vanaf het begin de toon goed neer. We zien dat Job zonder moeite even een tongrolletje doet voordat hij in de vroege uurtjes het Amsterdamse Club NL verlaat. Hij stapt op zijn scootertje waarna hij richting de Westerkerk rijdt. Alles is stil zoals we vroeg Amsterdam kennen. En dan is er die truck die hij niet heeft gezien en hem echt keihard schept.

Het blijkt een nare droom en dat zien we terwijl hij ontwaakt naast een halfnaakte schoonheid. Hij rent bedekt in een laken haar appartement uit omdat hij ziet hoe zijn auto wordt weggesleept. En terwijl hij omkijkt ziet hij dat haar vriend thuiskomt. En zie dan nog maar eens aan je kleren te komen.

Job leeft in een snelle wereld waar hij een beetje scheid aan moet hebben om er in te overleven. Thijs zet deze rol echt perfect neer en mag genieten van een ervaren cast die hier goed op inspeelt. En genoeg vrouwen die gewillige rollen willen spelen zonder uit te zijn op een relatie. Yesss, de man heeft het allemaal. En misschien is dat het grote voordeel van spelen in een serie die je zelf schrijft en regisseert ;-).

Het verhaal is een duidelijk drama met de nodige humor en stiekem toch ook wel een aardig soap gehalte. Leuk is dat er af en toe naar echte bekendheden wordt uitgehaald en tegelijk weer een aantal karakters langskomen die op bekendheden zijn geïnspireerd. Om zo net even wat meer vrijheid te geven in het verhaal. Een karakter dat op Linda de Mol lijkt hoeft immers niet 100% te doen wat Linda zou doen.

Extra’s

Just Bridge levert Weemoedt op drie DVD’s met als bonus een blik achter de schermen. De 10 afleveringen duren allemaal zo’n 40 minuten.

Conclusie Weemoedt

Na Nieuwe Buren is deze dramarol voor Thijs net even een stukje luchtiger. Hoewel ik me normaal kan storen aan acteurs die iets te vaak in hetzelfde genre acteren, liggen de karakters ver genoeg uit elkaar om toch duidelijk te maken dat je naar een compleet ander karakter kijkt. En dat is een bijzonder talent van deze acteur. Bovendien weet hij Job op een erg geloofwaardige manier op het scherm te zetten.

De serie biedt voldoende verhaal om je door de tien afleveringen heen te sleuren. Bovendien blijft er nog genoeg te vertellen waardoor ik uitkijk naar wat we in een volgend seizoen mogen verwachten.

Beschikbaarheid

Weemoedt is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.