Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Underworld: Blood Wars met 3.5 sterren.

The Good
  • Zeer groots verhaal
  • Interessante plotwendingen
  • Prima acteerwerk
The Bad
  • Ken je de serie niet, mis je teveel achtergrond om lekker in het verhaal te komen


Met als ondertitel ‘Protect the Bloodlines’ neemt Underworld: Blood Wars ons dieper mee in de strijd tussen de vampiers en de weerwolven van de Lycan clan.

Wie een beetje fan is van de Underword serie weet dat de strijd tussen de vampiers en weerwolven al eeuwen aan de gang is. Of in ieder geval sinds deze filmserie in 2013 van start ging. Underworld: Blood Wars is alweer de vijfde film uit de populaire serie.

Underworld: Blood Wars vertelt het verhaal over Lelene. Een Death Dealer op de vlucht voor haar vampierenvolk en de Lycans. Ze heeft het op beide fronten qua relaties compleet verknald ;-). Toch gaan grootste dingen veranderen in de relatie tussen Selene en de vampieren. Naast een machtsstrijd onder de vampiers zelf, hebben de weerwolven zich verzameld achter een leider. Nooit eerder moesten de vampiers zich tegen een gecoördineerd leger van weerwolven verdedigen. En dat vraagt het nodige aanpassingsvermogen.

In Underworld: Blood Wars zien we hoe Selene een enorme strijd moet voeren om haarzelf en haar kind veilig te houden en de vampierwereld van de weerwolven te beschermen. Ze moet nieuwe vriendschappen aangaan met vampiers die ze eigenlijk niet kan vertrouwen en die dat vertrouwen ook zeker proberen te misbruiken.

De film zit barstensvol verhaal en strakke actie, maar er kleeft ook een groot nadeel aan. Instappen in de filmserie met Underworld: Blood Wars is iets dat je gewoon niet moet doen. Zonder de context uit eerdere films kost het echt bijzonder veel moeite om je echt goed in te kunnen leven in de wereld van Underworld. Met andere woorden; This is one for the fans.

Extra’s

Sony Pictures levert Underworld: Blood Wars netjes op. De DVD bevat 12 minuten aan trailers voor aankomende films. Daarnaast zijn er de nodige extra’s die meer achtergronden bieden bij de strijd tussen de vampiers en Lycans. Bovendien krijg je er een UV code bij zodat je de film ook op andere apparaten kunt downloaden. Handig!

Conclusie Underworld: Blood Wars

Underworld: Blood Wars zet de spannende strijd tussen de vampiers en Lycans voort onder leiding van Selene. De film laat zien na vier eerdere films nog steeds een prima verhaal neer te kunnen zetten met een prachtig stukje choreografie in de vechtscenes. Wel is het zo dat als je de filmserie nog niet kent, je zeker niet met deze film moet beginnen.

Beschikbaarheid

Underworld: Blood Wars is onder anderen verkrijgbaar via bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.