Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Teufel Move BT (Bluetooth Headset)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Minder opvallend ontwerp
  • Hoog draagcomfort
  • Goede BT verbinding
  • Prima accuduur
  • Bass-heavy met een prima punch

THE BAD

  • Niet geschikt voor muziekstijlen waarin zuivere hoge tonen erg belangrijk zijn

Gisteren las je alles over de originele Teufel Move stereo in-ear headset. Vandaag is de luxere uitvoering aan de beurt. De Move BT. Een compleet andere headset qua design die een aantal belangrijke mogelijkheden van de Move heeft overgenomen.

Unboxing

De unboxing van de Move BT is een stuk saaier dan van de Move. Maar niet minder volledig. Ook hier krijg je weer een complete oplossing om de eargels schoon te maken en een handig reistasje. Dit naast documentatie en natuurlijk een laadkabel.

Design

Qua design is de Move BT veel zakelijker dan de sportieve Move. Teufel maakt gebruik van donkergrijs aluminium voor de behuizing in combinatie met zwart siliconenrubber. De keuze voor aluminium is niet vreemd. Er moet veel meer elektronica in de oortjes en waarschijnlijk zitten hier ook de accu’s. Het aluminium kan dan als koelelement functioneren. Daarnaast kent aluminium positieve akoestische eigenschappen doordat het erg rigide is.

Opnieuw zijn de eargels op een schuin geplaatst buisje gezet zodat ze op een meer natuurlijke manier in de gehoorgang komen te hangen en opnieuw is er voor een ronde kabel gekozen. Waar het risico op verstrengeling op papier wat hoger ligt van bij een platte kabel, is dat niets om je zorgen over te maken. De kabel is eigenlijk te kort om echt in de knoop te raken.

Draagcomfort

De dunne, ronde kabel vergroot ook het draagcomfort. Doordat deze kabel van de Teufel Move BT veel flexibeler is, past deze zich gemakkelijker aan, aan de nek en de kleding die je draagt.

Ondanks dat de oordopjes zwaarder zijn, zitten deze goed in het oor. De Eargels houden deze ook goed op hun plaats. De afstandsbediening is wat grover van vorm doordat deze ook de micro-USB aansluiting moet huisvesten. Deze wordt gebruikt om de headset te laden. Dit levert geen negatief effect op het draagcomfort op.

Geluidservaring

De behuizing van de Move BT bestaat uit ander materiaal en een ander ontwerp. Dat moet dus een compleet ander geluid opleveren dan de originele Move. Zou je denken tenminste. In de praktijk valt het eigenlijk enorm mee. Het geluid is qua detail vrijwel gelijk gebleven. Ook hier levert Teufel weer een bass-heavy ervaring af. Zoals we eigenlijk een beetje gewend zijn geraakt van het bedrijf. Wat opvalt is hoe dicht het geheel bij het origineel is gebleven. Alleen lijkt de bass net iets meer punch te bevatten. Net iets scherper te zijn. Een subtiel, maar duidelijk verschil.

Net als bij de Teufel Move moeten we dan ook concluderen dat deze in-ear headset er één voor de bassheads is. Voor de liefhebbers van dance en urban muziekstijlen. Voor muziek dat het meer van een zuiver hoog bereik moet hebben (bijvoorbeeld gitaarmuziek) is de headset veel minder geschikt. Je zou het geluid dan als een beetje dof kunnen ervaren. Maar nogmaals, als basshead wordt je hier helemaal happy van.

Qua bluetooth verbinding laten dit soort headsets weleens te wensen over. Maar dat speelt geen rol voor deze Move BT. De verbinding is en blijft goed wanneer ik mijn smartphone in mijn broekzak heb zitten. Een prima antenne dus.

Schoonmaken

Teufel levert ook deze Move BT met haar speciale schoonmaak tube. In de review van de Teufel Move hebben we die al uitvoering besproken. Net als de overige verschillen tussen deze headsets.

Teufel Move Schoonmaaksysteem

Conclusie Teufel Move BT

De Teufel Move BT laat voor liefhebbers van dikke beats niets te wensen over. De beats zijn laag en intens. Dit gaat wel ten koste van het hogere bereik. Het is dus een headset met een specifieke doelgroep, die die doelgroep erg blij zal maken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.