Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de Schrade Survival Tactical Pen met 3.5 sterren.

The Good
  • Licht gewicht
  • Mooi Design
  • Schrijft fijn
  • Fire starter!
The Bad
  • Bijzondere "Bijsluiter"


Ik ga op survival en neem mee?! Een pen! Maar dan niet een gewone pen uiteraard, ik neem de Schrade Tactical Survival Pen mee.

Een tactische pen. Ik was er als outdoor redacteur en fervent visser nog niet mee bekend. Dat wil natuurlijk niet  zeggen, dat ik niet direct geïntrigeerd werd door deze gadget. Bijna een James Bond achtig pen met een aantal tricks. Dat en meer behandel ik in deze review!

De Schrade Tactical Pen is ons beschikbaar gesteld door Tactische-pennen.nl  een webwinkel en onderdeel van Multitools, die behalve de messen en zakmessen ook gefocust zijn op survival Gear. Een survival pen. Ja, want als het écht even tegen zit kan kan deze pen de doorslag geven hoe je verdere avontuur verlopen gaat. Hoe dat zit, zijn we gaan testen en moet zeggen dat we verrast waren!

Schrade is een bedrijf dat zich specialiseert in de productie van hoogwaardige messen, tactische pennen en militaire stijl bijlen. Schrade heeft zich gevestigd als leider in militaire en tactische uitrusting en hun pennen zijn solide en zeer redelijk geprijsd. Hun lijn bestaat uit twee verschillende stijlen van tactische pennen en elk van deze komt in twee verschillende modellen; Het basismodel en een overlevingsmodel. Wij testen het overlevingsmodel.

 

De tactische pen van Schrade is 15 cm lang en heeft een aluminium behuizing. Hij ligt lekker in de hand, ook al voel je gelijk dat deze pen een stuk zwaarder is dan een “normale” pen. De balpen met zwarte inkt is te gebruiken door de dop er af te schroeven. Het uiteinde (achterkant) van de pen loopt toe in een punt. Hierdoor is de pen als glasbreker te gebruiken!  Deze pen heeft nog twee geïntegreerde functies die niet direct zichtbaar zijn. Zo is er een geïntegreerde fluit aanwezig welke te gebruiken is in tijden van nood (zit aan het einde van de pen, in de dop verwerkt) en een fire starter. Deze laatste vind je door de achterkant van de pen er af te schroeven.

 

 

Het fluitje werkt verrassend goed, het is geen high-end fluitje met specifieke tonen of toonhoogten, maar in geval van een noodgeval zou het naar mijn mening nuttig zijn. Zolang het volume van de fluit maar boven een schreeuw of een help uitkomt, is het nuttig. De brandstarter werkt goed. Het is even oefenen, ervaren en brand maken met een vonk blijft een lastige klus. Toch slaagt deze pen met vlag en wimpel. De stang en de striker zijn beiden inbegrepen.

De fraaie en robuuste survival tactische balpen wordt uit het lichte en toch sterke 6061 T6 vliegtuigaluminium vervaardigd en is voor de duurzaamheid en krasbestendigheid zilver geanodiseerd. Voor de waterdichtheid zitten tussen de afschroefbare delen met uitzondering van het voorste deel (de tip) en het einddopje een aantal rubberen O-ringen. (Je weet wel van die ortho elastiekjes)

Het oordeel

Deze SCHRADE Survival Tactical Pen is veelzijdig inzetbaar en goed afgewerkt. Het doet wat het moet doen, namelijk vuur maken, geluidssignalen afgeven en schrijven. Wel zou ik extra balpenvullingen MET nylon houder erbij verstrekken.

Beschikbaarheid

De pen is verkrijgbaar via Tactische-pennen.nl

Opvallend!

  1. SCHRADE heeft naast de gebruikshandleiding en garantiebepalingen ook nog een soort bijsluiter bijgevoegd, waarop staat dat de gehele pen chemische bestanddelen bevat, die volgens de Staat van Californië nogal wat ziektes kunnen veroorzaken. Typisch Amerikaans lijkt me, maar opvallend is het wel.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.