Review: Remax SpeedFlash 16GB (micro SDHC kaart)

Ze kosten geen drol, dus wij lieten er één uit China komen. Een 16GB microSD kaartje van Remax. Het gaat om een Micro SDHC kaart met een class 10 aanduiding. Deze zou dus snel genoeg moeten zijn om in Full HD te filmen. De fabrikant belooft een snelheid van 80MB per seconde. Wij zochten het uit…

Unboxing

De verpakking van de Remax SpeedFlash 16GB kaart valt enorm op. Het rode karton is in de vorm van een microSD kaart gestanst. Een leuk detail dat we eigenlijk van een premium merk verwachten. Wat dat betreft zou Remax zo naast een SanDisk of Kingston kunnen hangen en wellicht op basis van de presentatie nog beter kunnen verkopen ook. Net als bij de grote merken past ook Remax gekleurde verf toe op de kaart. De krasbestendigheid van die verf hebben we niet (willen) testen. Simpelweg geen tijd voor genomen omdat we het niet relevant vinden.

Prestaties

Maar het gaat natuurlijk om de prestaties. Levert de Remax uit China de beloofde 80 MB per seconde? Kunnen we in 4K filmen, of moeten we het toch bij Full HD houden? Remax claimt op haar site zelfs ondersteuning voor UHS-1 wat het filmen in 4K mogelijk moet maken. Onze collega’s van GoMemory.net zochten het uit.

En wat blijkt als we naar bovenstaande tabel kijken? Die 80MB per seconde wordt in geen enkele vorm van testen behaald. De kaart komt niet eens op de helft van de beloofde prestaties. In geen enkele test.

Sterker nog, met een schrijfsnelheid van net iets meer dan 9MB per seconde is de kaart amper in staat om een Full HD videostream bij te houden. Full HD afspelen met 32MB per seconde is geen enkel probleem, maar voordat je een Full HD film naar dit trage kaartje hebt gekopieerd…

Conclusie Remax SpeedFlash 16GB

Met de Remax SpeedFlash 16GB laat het merk zien dat het heel goed weet hoe het haar waren aantrekkelijk moet presenteren. Maar het merk laat ook zien een Chinees in hart en nieren te zijn. Compleet respectloos krijg je een kaart die never nooit niet in de buurt van de beloofde prestaties zal komen. De kaart is prima voor gebruik in bijvoorbeeld een Raspberry Pi, maar stop hem nooit in iets met een camera. Zonde van het geld.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 0.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg mooie verpakking
  • Zeer laag geprijsd

THE BAD

  • UHS-1 ondersteuning? Geen bewijs voor gevonden
  • Class 10? Alleen de leessnelheid voldoet aan deze classificatie
  • De schrijfsnelheid is amper goed genoeg om Full HD te filmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events