Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Nieuwe Buren Seizoen 2 met 4.5 sterren.

The Good
  • Opnieuw een pakkend verhaal
  • Sterke cast
  • Voldoende snelheid in het verhaal


Lang bleef RTL voor drama vasthouden aan GTST, maar de laatste jaren zien we steeds meer investeringen in kwalitatief goede drama’s. Zwarte Tulp is daar een goed voorbeeld van en ook Nieuwe buren. Beide series hebben één ding gemeen. Het verhaal is zo goed, dat een tweede seizoen niet logisch is. Nieuwe Buren laat in ieder geval zien dat het prima kan.

In het eerste seizoen van Nieuwe Buren zagen we hoe de kinderwens van Eva Nijhof (Bracha van Doesburgh) haar relatie met Peter Nijhof (Daan Schuurmans) dusdanig onder druk zet dat de relatie werd ontwricht. Het gevolg; Peter is gek, Eva ligt in coma, politieagent Steef Blok (Thijs Römer) zit in de bak, net als de vader van Eva en Rebecca Blok (Katja Schuurman) is zo goed als verdwenen.

In het tweede seizoen keren we terug naar het idyllische Zonnewijk, waar het drama begon. Opnieuw zijn er nieuwe buren. Steffi Bos (Karina Smulders) en Lex Hartog (Fedja van Huêt). De twee hebben een baby, maar zorgen daar nauwelijks voor. Terwijl Eva uit haar coma ontwaakt en vrijwel niets meer weet over haar leven met Peter, zwelt haar kinderwens weer op. Wetende dat ze nooit meer een kind kan krijgen, is haar obsessie groot genoeg om zich over de baby van de nieuwe buren te ontfermen. Wanneer ze ontdekt dat haar buren een groot geheim bij zich dragen, lijkt Eva zich te ontpoppen tot hun grootste nachtmerrie.

Extra’s

Just Entertainment brengt Nieuwe Buren uit op een box van 3 DVD’s. De tien afleveringen duren 42 minuten. Behalve ondertiteling voor doven en slechthorenden staan er geen extra’s op de schijfjes.

Conclusie Nieuwe Buren Seizoen 2

Het is lastig om met een goed vervolg te komen wanneer je een verhaal ogenschijnlijk hebt afgesloten. Dat Eva niet 100% dood was aan het einde van het seizoen is de strohalm waaraan de schrijvers zich hebben vastgegrepen. Nee, het verhaal wordt niet zo heftig als in het eerste seizoen, maar we zien wel hoe de gevolgen impact hebben op Eva, Peter en Steef. We zien hoe personen totaal worden gesloopt en ontmoeten een aantal nieuwe karakters. En… aan het einde van het tweede seizoen van Nieuwe Buren zijn duidelijk wat meer openingen gelaten voor een derde seizoen.

Beschikbaarheid

Nieuwe Buren is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.