Review: DreamLED Battery Garden & Home Motion Light

DreamLED Battery Garden & Home Motion Light

Kijken we naar buitenverlichting, zijn twee categorieën enorm populair. De solar verlichting en de 12V verlicht. Voor 12V verlichting moet je bedrading aanleggen terwijl solar gevoelig is voor schaduwen dicht bij de grond. Denk bijvoorbeeld aan overhangende planten. De DreamLED Battery Garden & Home Motion Light blijkt de ideale tussenweg.

Unboxing

Zoals we van DreamLED gewend zijn, leveren ze de Battery Garden & Home Motion Light compleet af. In dit geval dus met een grondpin om de lampen stevig vast te zetten. Wel moet je zelf nog even wat D-cell batterijen kopen. Wij hebben het voordeel dat we met drie lampen zijn gaan testen waardoor we ze in bulk hebben kunnen kopen. Een setje batterijen zou ongeveer een jaar mee moeten gaan.

Design

De DreamLED Battery Garden & Home Motion Light is vrijwel geheel van plastic gemaakt. Smeltnaden zijn niet zichtbaar waardoor het op afstand niet meteen opvalt dat het plastics betreft. Het melkwitte lampdeel sluit qua vorm mooi aan op de voet van de lamp. De behuizing is IP44 waterdicht, dus geschikt tegen de regen. Insecten lijken er ook niet in te kruipen in de +- twee maanden dat we ze nu buiten hebben staan. Dit is belangrijk omdat insecten een lamp van binnenuit erg lelijk kunnen maken.

Dream-LED heeft voor ABS plastics gekozen. Die zijn niet heel gevoelig voor de temperatuur buiten, maar wel zeer stevig. Komt er een keer en bal tegenaan, springen de stukken er niet meteen vanaf. De lamp meet 12,5 CM x 12,5 CM x 22,5 CM.

Installatie

In de video was ik nog even aan het puzzelen, maar de installatie blijkt erg simpel. Onderin de lamp zit een kap. Die draai je eraf waarna je bij het batterijencompartiment komt. Batterijen erin, kap er terug op, grondpin erop en insteken. Een kind kan de was doen.

Waar je wel even op moet letten is de richting van het infrarood oog in de lamp (lijkt misschien op een knop, is het niet). Deze zorgt ervoor dat de lamp bij beweging aan gaat. Natuurlijk zit er ook een schemerschakeling in om de batterijen te sparen wanneer het koud is. De bewegingssensor heeft een kijkhoek van 100 graden en kan beweging op maximaal 5 meter afstand meten.

Lichteffect

Wanneer je langs loopt, springt de DreamLED Battery Garden & Home Motion Light meteen aan. Hij blijft tot 25 seconden na de laatste beweging op vol vermogen schijnen. Daarna dooft hij rustig uit, wat een mooi effect is.

Het licht komt van een Epistar 1 Watt Super HP LED en dat levert een zeer mooie 100 Lumen aan licht op. Zoals je op de foto kunt zien krijg je ruim voldoende verlichting van de lampen. Met 4000K kelvin heeft DreamLED voor een mooie, iets warme kleur wit gekozen dat past bij het moderne design van de lampen.

Conclusie DreamLED Battery Garden & Home Motion Light

Gemakkelijk te installeren, snel van reactie en een nette lichtanimatie. De DreamLED Battery Garden & Home Motion Light ziet er netjes uit en heeft de uitstraling van professionele buitenverlichting tegen een relatief zachte prijs.

Beschikbaarheid

De Dream LED Battery Garden & Home Motion Light is onder anderen verkrijgbaar via bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te installeren
  • Stevig
  • Nette vormgeving
  • Lange batterijduur
  • Mooie uit-animatie
  • Geen mogelijkheid voor insecten om in de lamp te nestelen

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.