GadgetGear.nl

Nieuw, superscherp e-ink display op komst

Het is lastig in ereader land. Er zijn al tijden geen echt grote vernieuwingen in displaykwaliteit. Hierdoor zien we bij de grote merken meerdere modellen in verschillende prijsklassen met exact hetzelfde display. Dankzij Japan Display lijkt vernieuwing weer aanstaande.

Japan Display heeft samen met marktleider Eink Holdings een nieuw type display ontwikkeld. Dit display heeft een resolutie van 600 pixels/beeldpunten per inch. Dit is ongeveer een verdubbeling van het gemiddelde dat we in het landschap zien.

Opvallend is dat Japan Display eigendom is van Hitachi, Toshiba en Sony. Die laatste was ook groot in ereaders, maar heeft haar hele business over laten nemen door Kobo. Naar verwachting zullen Kobo en Amazon als eersten aan de slag gaan met de nieuwe displays.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten