Dit is Google Lens

Google Lens

Google zal vandaag haar Android Lens app introduceren. Het is een alternatief op de slimme camerafuncties zoals we die al kennen van Samsung. Daarbij is het mogelijk voor de camera app om de inhoud van het beeld te analyseren en erop te reageren.

Er zijn al vele camera apps die automatisch content ophalen wanneer je een QR code scant, maar dit gaat nu een heel stuk verder met de Camera Lens. Net als bij Samsung is de camera in staat om beelden te herkennen. Bijvoorbeeld een bloem op basis waarvan je te weten komt welke bloem het is en hoe je deze moet verzorgen. Of het instellen van WiFi door de sticker achterop een router te fotograferen.

Net als bij Samsung (ik haal het voorbeeld wel erg veel aan), zal Google Lens worden geïntegreerd in de slimme assistent van Google. Samsung doet dit met Bixby. Google presenteerde Google Lens uitgebreid tijdens Google I/O, het ontwikkelaars evenement van Google.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.