Begin volgende maand organiseert Apple haar WWDC. Het evenement is gericht op ontwikkelaars van voornamelijk software voor iOS en MacOS, maar ook de pers heeft er veel te doen. Ieder jaar presenteert Apple hier een nieuwe serie gadgets. Dit mag je begin juni verwachten:

Siri Speaker

Apple gaat doen wat Microsoft (Cortana), Amazon (Alexa), Google (Now/Assistant) en Samsung (SVoice/Bixby) ook doen; een persoonlijke assistent de huiskamer in brengen. Tijdens het WWDC zou Apple haar versie van een speaker met Siri aankondigen. De speaker maakt het mogelijk om de slimme assistent van Apple te gebruiken, ook wanneer je even gaan Mac, iPhone of iPad in de buurt hebt. Een prachtige uitbreiding voor het Apple ecosysteem.

De introductie van een Siri speaker tijdens WWDC zou een strategisch interessante stap zijn. Ook al zou het product pas laat op de markt komen. Het geeft ontwikkelaars ruim de tijd om in te spelen op de mogelijkheden van een speaker met Siri aan boord. Hoewel Apple één van de eersten was die vol aan de slag ging met een digitale assistent, loopt Apple op dit moment nog wel achter qua aanbod van slimme speakers.

Toch zou Apple meteen een belangrijke sprong maken. Amazon staat op het punt een speaker te introduceren met touchscreen. Dit is nieuw voor de markt van de slimme speakers. Apple zou deze introductie meteen al doen. Hieronder de foto van Amazon’s nieuwe Echo speaker die afgelopen week lekte.

iPad Pro 10,5

Ook mogen we volgens MacRumors een nieuwe iPad Pro verwachten. Ditmaal met een display van 10,5 inch. De tablet zou gekenmerkt worden door extreem dunnen randen. Dit zou een enorme wijziging in de designlijn voor iPad’s zijn die Apple al jaren aanhoudt. De uiteindelijke tablet zou vrijwel dezelfde maat hebben als de 9,7 inch iPad Pro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.