Amazon komt met een Echo speaker met display

Hoewel nog steeds niet beschikbaar in Nederland, wordt Amazon’s Alexa (de slimme spraakassistent) steeds populairder. Hoewel de hoeveelheid 3rd party oplossingen met Alexa steeds groter begint te worden, komt Amazon zelf toch ook weer met nieuwe hardware. Ditmaal om het hele Alexa platform te liften.

En dit doet Amazon door een Echo speaker te bouwen met een 7 inch monitor erin. Hierdoor is Amazon in staat om nauwkeuriger feedback te geven aan de gebruiker. Soms is er informatie die gewoon te lang duurt om op te lezen. Daarnaast kan het scherm vooraf al informatie verschaffen. Denk aan weerberichten, afspraken etc.

Hoewel vele fabrikanten Amazon Alexa in hun hardware hebben geïntegreerd, betreft het vrijwel altijd een vorm van een audioproduct. Met dit nieuwe display krijgen hardwaremakers mogelijk ook meer ruimte om creatieve concepten te bedenken. Er zou zelfs een compleet nieuw ecosysteem kunnen ontstaan voor Alexa apps.

Hoe het apparaat gaat heten en wanneer Amazon het zal presenteren, is nog onbekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.