GadgetGear.nl

Android gaat het hart vormen van nieuwe Audi’s en Volvo’s

Autofabrikanten flirten al langer met mobiele platformen. Onder anderen door ondersteuning voor Android Auto en Apple CarPlay. Audi en Volvo gaan nu een stap verder. Behalve ondersteuning voor smartphones, zal de kern van nieuwe infotainmentsystemen draaien op Android. Audi en Volvo werken hiervoor samen met Google zelf. De eerste auto’s op basis van Android zouden […]

Autofabrikanten flirten al langer met mobiele platformen. Onder anderen door ondersteuning voor Android Auto en Apple CarPlay. Audi en Volvo gaan nu een stap verder. Behalve ondersteuning voor smartphones, zal de kern van nieuwe infotainmentsystemen draaien op Android.

Audi en Volvo werken hiervoor samen met Google zelf. De eerste auto’s op basis van Android zouden over twee jaar van de band moeten rollen. Tot die tijd zullen de autofabrikanten veel moeten investeren in onderzoek naar de mogelijkheden van het systeem in het dashboard.

Het pluspunt van een native Android ervaring ten opzichte van Google Auto, is dat een smartphoneverbinding niet meer nodig is. De auto zal zelfstandig apps kunnen draaien en zelfs verbinden met internet. Daarnaast zou het systeem toegang krijgen tot on-board electronics zodat het bijvoorbeeld de ramen kan bedienen. Ook zal de nieuwe Google Assistant stembesturing van het systeem mogelijk maken. Google zal een vroege versie van het systeem presenteren tijdens Google I/O dat morgen start.

Reageren