\r\n\r\nDe Amerikaanse marine heeft de e-sigaret totaal verboden voor gebruik op alle schepen van haar enorme vloot. De marine heeft deze regels aangenomen na 15 incidenten waarbij de litium-ion batterijen van e-sigaretten explodeerden of in brand vloten. In \u00e9\u00e9n geval heeft een vliegtuig zelfs een noodlanding moeten maken omdat de cabine vulde met rook terwijl in twee andere gevallen blusmiddelen van schepen ingezet moesten worden om brand door een e-sigaret te voorkomen."}
Vaper
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Strengere regels e-sigaretten in de VS

Het lijkt het ideale alternatief voor de echte sigaret, maar voor de niet-roker blijft de e-sigaret een stinkding. In de VS worden de regels rondom gebruik van de e-sigaret verder uitgebreid.

In de VS (en diverse andere landen) is het al niet toegestaan de e-sigaret in de check-in bagage in een vliegtuig te laten laden. De FDA ziet dit als een groot gevaar voor de veiligheid in de lucht. De Amerikaanse marine gaat een flinke stap verder.

De Amerikaanse marine heeft de e-sigaret totaal verboden voor gebruik op alle schepen van haar enorme vloot. De marine heeft deze regels aangenomen na 15 incidenten waarbij de litium-ion batterijen van e-sigaretten explodeerden of in brand vloten. In één geval heeft een vliegtuig zelfs een noodlanding moeten maken omdat de cabine vulde met rook terwijl in twee andere gevallen blusmiddelen van schepen ingezet moesten worden om brand door een e-sigaret te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.