Sony heeft twee nieuwe Android smartphones gepresenteerd. Het gaat om de nieuwe Xperia XA1 en de Xperia XA1 Ultra. Beide smartphones moeten de Samsung Galaxy S8+ aanvallen in haar borderless design, al is het display niet gebogen aan de zijkanten. Slechts rond afgeslepen. Met dat en een goedkopere chipset, hou je een hoop geld in de zak.

De Sony Xperia XA1 heeft een display van 5 inch op een 720p HD resolutie meegekregen terwijl de Xperia XA1 een 6 inch display met Full HD resolutie heeft gekregen. Beiden draaien op een Chinese MediaTek MT6757 Helio P20 chipset met een octa-core chipset waarvan 4 kernen op 2.3GHz draaien en 4 kernen op 1.6GHz. De Xperia XA1 krijgt 3GB aan werkgeheugen, de Xperia XA1 4GB.

Waar het display van de Xperia XA1 op papier wat magertjes is, richt Sony met deze Android smartphones haar pijlen echt op fotografie. De smartphones krijgen een 23 megapixel camera mee met een f/2.0 lichtgevoeligheid, laser autofocus en LED flash. Filmen kan op Full HD met ondersteuning voor HDR. Voor krijg je met 8 megapixels op papier ook nog een prima selfie camera.

Beschikbaarheid

De Sony Xperia XA1 gaat €279 kosten. De Xperia XA1 Ultra €379. Sony levert de toestellen uit met Android 7.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.