Na Sharp koopt Foxconn mogelijk ook deel van Toshiba

Toshiba MicroSD

Foxconn kennen we vooral van de productie van Apple’s iPhone, maar produceert voor enorm veel meer merken elektronica. Om minder afhankelijk te zijn van toeleveranciers en meer handel naar zich toe te kunnen trekken, kocht het vorig jaar Sharp. Met Sharp in handen werd het voor Foxconn mogelijk om zelf displays te maken (en eigen producten wereldwijd onder Sharp te gaan verkopen). Nu gaat het mogelijk ook een deel van Toshiba kopen.

En dat deel van Toshiba past ook uitstekend in het plaatje dat Foxconn probeert te creëren. Het gaat namelijk om de NAND geheugendivisie van Toshiba. Dit is de fabriek die geheugenchips maakt voor SD kaarten, smartphones etc. Foxconn zou daar 25,5 miljard euro voor willen betalen.

De aankoop is opvallend omdat de productielijnen niet 100% van Toshiba zelf zijn. Toshiba deelt deze met SanDisk, dat vorig jaar werd overgenomen door Western Digital. De productiecapaciteit van Toshiba is wel de op één na grootste ter wereld. Samsung is de enige fabrikant die meer geheugenmodules produceert. Met de overname van Toshiba zou Foxconn dus nog meer belangrijke en kostbare onderdelen voor smartphones en tablets zelf kunnen produceren en vestigt het zichzelf nog steviger op de markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.