Sennheiser introduceert het nieuwste product in hun op 3D-audio gerichte Ambeo-serie, de Ambeo Smart Headset; oordopjes waarmee in samenwerking met Apogee een interessant concept geïntroduceerd wordt, namelijk de mogelijkheid om via een headset 3d-geluidsopnames te maken. Deze zgn. binaurale geluidsopnames die met de Ambeo Smart Headset gemaakt kunnen worden, moeten zorgen voor een 3D-ervaring, waarbij de luisteraar in de soundscape geplaatst wordt en alle geluidsrichtingen en ruimtelijke karakteristieken van een omgeving zou moeten meekrijgen. Het gevolg hiervan zou een realistische ervaring zijn, waarbij de luisteraar het gevoel heeft daadwerkelijk in de omgeving te staan waar de opname opgenomen is.

De opnametechnologie werkt met de toepassing van twee omnidirectionele microfoons (microfoons welke vanuit alle richtingen geluid opnemen) die in de oortjes zijn geïntegreerd en een verwerkingsconstruct voor de opgenomen audio bestaande uit een AD-converter, microfoonvoorversterker en SoftLimit (een techniek van Apogee waarmee distorsie voorkomen wordt in het proces van omzetting van analoge naar digitale audio).

Het gebruik is vooral beoogd in combinatie met een 360 graden camera. Andreas Sennheiser (co-CEO Senheiser): “Met deze nieuwe headset kan je via de camera van een iOS toestel driedimensionaal geluid en 180 graden visueel perspectief opnemen, ervaren en herbeleven zoals je dat gewend bent in je perceptie van de wereld.”

De Ambeo Smart Surrounds zullen in eerste instantie alleen voor iOS-apparaten met thunderbolt-poort beschikbaar zijn, maar er zijn plannen voor een Android-versie. Hiervoor wordt samengewerkt met Samsung.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.