Review: Razer Blackwidow Chroma V2

Razer komt met de Blackwidow V2 met een waardige opvolger. Je kunt ook nog eens kiezen tussen 3 types toetsen en je krijgt er ook een USB slot bij. Wij testen de Blackwidow V2 met de oranje toetsen, meer daarover lees je hier.

Unboxing

De Blackwidow Chroma V2 komt in de gebruikelijke doos. Mooi Razer groen met zwarte vlakken. Voorop ook een open vakje waarin je de toets kunt zien en voelen. Dit om je een goede indruk te geven hoe de toets  zich gedraagt in life action. Wel leuk gedaan, zeker omdat het meteen een keychain is!

Achterop de doos staat precies welke kleur toetsen welke eigenschappen hebben. Zo heb je groen, dit zijn de diehard mechanical toetsen. Dan heb je geel, dit zijn de lichtste toetsen zonder echte feedback en oranje die een mix is van beide werelden. Wij testen dus de oranje toetsen. Verder is duidelijk te zien dat de Blackwidow V2 beschikt over een polssteun. Welke ons erg is bevallen tijdens het testen van de Ornata.

Design

Wat meteen opvalt is de terugkeer van de rij macrotoetsen! Extra keys is altijd mooi meegenomen.De toetsen zelf zijn hoog en vallen mooi in het toetenbord. Dus als je persé een lowprofile toetsenbord wilt moet je wellicht verder zoeken. De verlichting is prachtig gedaan. De Leds zijn mooi opgesloten in de toets. Door de reflectie naar onderen lijkt het in de video bijvoorbeeld echt alsof er een hele gloed onder te toetsenbord vandaan komt. Mooi gedaan. Natuurlijk volledig aan te passen naar jou smaak en functie.

De zijkant van het toetsenbord is net iets meer dan 90 graden. Leuk gedaan, dit maakt het wat speelser. Aan de rechterkant zitten een jack ingang voor je headset en een USB ingang. Ook een mooie verandering dus. Dit betekent dus wel dat je 3 uitgangen hebt, 2 keer USB, en een keer de 3,5 mm jack cable. Hou hier wel rekening mee. Wat ik nog mooier had gevonden is dat we er 2 USB ingangen voor terug hadden kregen. Dat is dan toch weer een slot winst.

De polssteun past goed bij het toetsenbord. Mocht je hem niet willen gebruiken dan zie je het verlichte logo van Razer, ook weer een klein voordeel. Het toetsenbord loopt dan mooi schuin af. In het midden van de polssteun is mooi het Razer logo erin gedrukt. Voor je polsen raad ik echt er aan wel de steun te gebruiken, dan staan ze een stuk rechter waardoor je minder snel een blessure krijgt. En vergeet het comfort niet van de steun!

Gebruikersgemak

Laat ik beginnen bij de toetsen. Ik vind het zeer netjes dat je zelf je soort toetsen kunt bepalen. Persoonlijk gezien vind ik de oranje switches het fijnst. Je hebt de feedback van mechanical, maar geen klagende medemensen die je van een kilometer horen rammen. Best of both worlds. Bij dit reviewexemplaar kregen we keurig een testpanel waarin alle drie de toetsen op een rij waren gemonteerd om het verschil tussen de drie verschillende kleuren te voelen. Prima service van het persbureau! Hieronder een screenshot van de opbouw van de toetsen van Razer, aangezien ze als een van de weinigen zelf hun toetsen maken. Al worden dit er wel steeds meer. Hier ook een link die goed uitlegt wat elke kleur betekent.

De toetsen zelf zijn keurig vorm gegeven om te zorgen voor zo min mogelijk misclicks. Ze zijn eruit te halen als je de Blackwidow V2 eens wilt schoonmaken, je ziet dan meteen weer welke kleur toetsen je hebt gekocht. Wat ik wel een nadeel vind is dat je de secundaire toetsenfuncties niet kunt zien in het donker. Dit is wel een gemis. Hiermee bedoel ik functies zoals volume, doorspoelen, uitroepteken enz. Deze zijn erop gedrukt i.p.v doorschijnend. Op zich snap ik dit wel, maar ik ken toetsenborden die middels verlichting dit toch voor elkaar weten te krijgen door de "FN" toets in te drukken wanneer je de secundaire functies wilt gebruiken.

De USB ingang is handig, zeker gezien het binnen handbereik is. Op gevoel kun je hem vinden wat de efficiëntie ten goede komt. Ze hebben ook een sterkere magneet in de polssteun gezet. Wanneer je de Blackwidow V2 optilt gaat de steun keurig mee. De steun zelf is erg prettig, niet te zacht en niet te hard. En het plakt niet en wordt ook niet stroef na uren gamen. Ook een belangrijk iets.

Software

Inmiddels zou ik niet meer weten om nog echt nieuwe dingen te kunnen vertellen over de Razer Software genaamd Synapse. Het is erg duidelijk, zeer visueel en handig in gebruik. Je kunt je macro's erg simpel instellen, zeker met je nieuwe macrotoetsen. Je kunt je verlichting instellen, instellingen voor je gamemodus etc. Nog wel iets over de verlichting dan. Ik zou graag willen zien dat er een soort screen saver modus komt voor de Chroma devices. Ik vind een "wave" bijvoorbeeld prachtig om naar te kijken, maar zeker niet als ik aan het gamen ben. k heb zitten puzzelen in de Chroma configurator, maar het is mij niet gelukt om dit te doen.

Conclusie

Al met al weer een goede verbetering en een ruime keuze aan toetsen. De USB slot is een mooie plus, de volgende keer nog een erbij? De polssteun een mooie extra die erg prettig ligt. Qua verlichting kan er nog wel wat gewonnen worden.  Adviesprijs ligt zo rond de €189,99. Voor meer info bezoek de Razer Site, waar ook een kleine vergelijking is met de vorige versie genaamd de Blackwidow X.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • keuze tussen 3 soorten keys
  • USB en 3,5mm jack in toetsenbord
  • polssteun

THE BAD

  • verlichting kan net wat slimmer
Kevin Krechting

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram