Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Office Party met 4 sterren.

The Good
  • Hoge grapdichtheid
  • Goede mix bekende en minder bekende grappen
  • Prima cast


Ze doen het gewoon. eOne en Dreamworks brengen een kerstfilm uit in april. Oké, hij was afgelopen kerst in de bios en oké, het woord Christmas is van de Office Party Blu-Ray cover gehaald en ook de foto’s achterop zijn gezuiverd van zo ongeveer alles dat kerst uitstraalt. En toch kijken wij hem gewoon omdat het een heerlijke afsluiter van een druilerig weekend is.

Clay Vanstone (T.J. Miller – Big Hero 6, Deadpool) staat aan het hoofd van de lokale afdeling van het techbedrijf waar zijn zus Carol (Jennifer Aniston – Friends, We’re the Millers) aan het hoofd staat. Ze is bezig om kantoren die onvoldoende winst maken te sluiten. Ook in het kantoor van Clay Vanstone is op haar radar verschenen en er is een duidelijke vorm van jaloezie. Dit is het voormalig kantoor van de vader van de twee die is gestorven.

Het nieuws komt net op het moment dan het personeel het kerstfeest bespreekt. De eerste opdracht is dan ook simpel. Besparen om te overleven. Het personeel mededelen dat er geen kerstfeest zal zijn. Dat de bonussen zijn geschrapt en dat 40% van het personeelsbestand eruit moet. Alles om de verwachtte winstmarges te behalen.

Clay is het hier uiteraard niet mee eens. Hij besluit een belangrijke klant binnen te halen en op die manier zijn winstmarges te behalen. En laat die klant nou niet mee willen werken omdat het bedrijf van Clay qua personeelsbeleid veel te saai en stoffig is. Het ultieme kerstfeest moet hier verandering in brengen.

Het verhaal is wat voorspelbaar, maar het bouwt dan ook op naar het ultieme kerstfeest en alles luikt uit de kast te zijn getrokken. Natuurlijk zien we veel bekende grappen. Van de blote billen op het kopieerapparaat tot een sneeuwblazer die cocaïne de ruimte in blaast. Maar er is ook ruimte voor creativiteit. Er zijn ook heel wat onbekende en vooral ook subtiele grappen. Zeker rondom de HR dame die alles op alles zet om rechtszaken tegen het bedrijf te voorkomen.

Office Party moet het duidelijk hebben van een hoge grapdichtheid en dat is de makers van de film zeker gelukt. Het is een goed gebalanceerde mix van bekende en minder bekende grappen en comfortabele en oncomfortabele situaties. Daarbij is de cast ook een prima selectie. Met name de rol van Jennifer Aniston is erg interessant. Waar ze normaal toch de wat luchtigere rollen speelt, mag ze nu de bitch uithangen. Een rol die haar ook prima blijkt te passen.

Extra’s

Extra’s mogen bij deze release ook niet ontbreken. Er is enorm veel ongebruikt beeldmateriaal op de Blu-Ray gezet. Dit naast de gebruikelijke audiocommentaren.

Conclusie Office Party (Blu-Ray)

Het is dan wel geen kerst, maar deze film past moeiteloos in het rijtje Last Vegas, The Hangover, Horrible Bosses en toch ook Bad Santa. Een heerlijke, luchtige film om met vrienden te kijken en om samen even flink te lachten. Één van de betere comedy’s die ik in 2017 heb gezien.

Beschikbaarheid

Office Party is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.