Picture of Jeroen
Jeroen

Review: hansgrohe Raindance Select S 120 (handdouche)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Bediening met 1 knop
  • Brede douchekop
  • Voorkomt verspilling
  • Makkelijker schoonmaken

THE BAD

  • Geen

Een handdouche? Ja, de meeste wat luxere regendouches hebben nog een extra douchekop in huis! Handig om even snel en gericht af te spoelen. hansgrohe brengt met de Raindance Select lijn wat extra comfort waar je het niet verwacht!

Het Duitse hansgrohe is al sinds jaar en dag een begrip in Europa. Wat Hans Grohe ooit in 1901 startte is nog steeds alive and kicking op de dag van vandaag en innoveert nog dagelijks. Dat zien we direct al terug in de Raindance lijn die terugkomt in deze review, maar ook op design gebied met het merk Axor, waar wij als gadgeteers erg nieuwsgierig naar zijn. Maar, nu eerst even de focus op de handdouche van de eeuw: de Raindance Select S 120

Wellicht zijn er een aantal lezers die zich afvragen wat een (hand)douche review doet op een gadgetsite. Goeie vraag 😉 Nee, hoor! De Raindance is een absolute gadget in de badkamer. Er schuilt een behoorlijk stukje innovatie in deze regenmaker. Leest u maar eens mee!

Airpower

Alle Raindance Select artikelen van hansgrohe bevatten een aantal vernuftige handigheden.  Laat ik beginnen met de luchttoevoer die hansgrohe toepast in hun douchetechnologie. Airpower is een unique selling point van deze fabrikant waar via de douchekop/plaat lucht wordt aangezogen. Dit geeft stromend water een bruisende injectie mee waar in een liter water, drie liter lucht bijgemengd wordt. Dus met dezelfde kracht als dat je normaliter water zou gebruiken, boek je nu met veel minder water hetzelfde resultaat. Ik zeg één nul voor Hans.

Schoonmaken

De douchekop van de Raindance heeft flexibele silicone knoppen. Oh ja? Ja. Dat lijkt onbelangrijk, maar dat is het niet. Als je namelijk een ‘gewone’ douche kop van harder materiaal probeert schoon te maken om kalk te verwijderen, dan is dat een vervelend klusje. Doordat de douchekop van de Raindance flexibel is, wrijf je vuil er gemakkelijk af. Heb je het schoonpoetsen nu echt een aantal maanden niet gedaan, dan verwijder je flinke kalkaanslag met wat reinigingsmiddel, maar gebruik alleen iets op basis van citroenzuur en masseer het met een doekje, zodat je het de mooie douchekop niet verpest.

De drie plussen van Hans

Het beste bewaar je natuurlijk voor het laatst. Want gemakkelijk schoonmaken en goed voor het milieu is belangrijk, maar we kopen een superdouche kop alleen als het comfort geeft. Dat doet de Raindance. En nu is douchestanden wisselen geen nieuwtje, want dat kunnen al heel veel handdouches, al heel lang. De manier waarop en de verschillende stijlen, die doen er toe! Iedereen draait wel eens een douchekop in een andere stijl. Dat kost je altijd een paar handelingen: douchekop losmaken, met twee handen draaien en terughangen. Nu ben je daar niet een hele avond van aan het bijkomen, maar het kan makkelijker. Tadaaa! De Raindance Select heeft een knop aan onder de douchekop die je met één hand (of duim) zonder de douchekop los te maken kunt indrukken.

Door de druk op de knop switch je tussen drie stijlen. De RainAir; een volle maar  zachte regenstraal. De  Rain; een sterkere regenstraal en de WhirlAir intensieve, bewegende massagestraal. Lekker.

Het gebruik

De RainAir vind ik persoonlijk het lekkerste douchen als je er net onder stapt. Een volle druppel, maar zacht zonder kracht. Alsof je onder een licht lente buitje staat, maar dan ergens in Zuid Amerika. Heb je de haartjes ingeshampood (dat is vast geen woord) en wil je snel en doeltreffend van het schuim af dan druk je de Rain in. Here comes the rain… Lekkere brede douchestand die wat krachtiger is en snel alles uitspoelt. Heb je daarna nog even tijd om te ontspannen, bijvoorbeeld na het sporten, dan kan je de WhirlAir nog even laten briesen. Deze massagestraal draait! Als je het niet geloofd, wat ik begrijp, dan hier een kort filmpje.

Een belangrijk voordeel aan het gebruik van een handdouche in combinatie met een grote regendouche is het gemak als je kinderen hebt. Vooral met kleinere kinderen die een enorme regendouche best wel heftig kunnen vinden is een extra douchekop met de RainAir stand erg fijn. Het is allemaal wat zachter en minder heftig voor de kleintjes.

Conclusie

De hansgrohe Raindance Select S 120 handdouche is een absolute musthave. Hij is zeer gemakkelijk te bevestigen (los en vastdraaien met een rubbertje er tussen), ziet er mooi uit de wit met chroom combi en doucht enorm comfortabel. De kop is wat breder dan bij de meeste handdouches en simpele druk op de knop om van stand te wisselen is zeer gebruiksvriendelijk. Als laatste nog de drie standen die allemaal erg effectief zijn. Rain voor een ‘normale’stevig douche, de RainAir voor een wat zachtere drup en de Whirl voor een draaiende massage… En dat allemaal in je eigen badkamer 😉

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.