Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Review: Gardena PowerMax 32/1200 (Elektrische Grasmaaier)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Lichtgewicht
  • Stil
  • Voordelig

THE BAD

  • Voor klein gazon geen

Lichtgewicht, stil, voordelig en uitermate geschikt voor de kleinere gazons! Tja, daar geef ik in mijn header bijna de conclusie weg! Maar er is meer, lees de review hier op GadgetGear.

Het bedrijf Gardena is geen onbekende. Het enorme bedrijf Gardena GmbH, gesitueerd in Ulm (Duitsland) is één van de bekendste tuiniertool fabrikanten in Nederland. Sinds 2006 is Gardena aangesloten bij de  Husqvarna Group om haar achterban nog verder te vergroten. Gardena komt met de PowerMax 32 met een zeer slimme grasmaaier. Eentje uit het middensegment met een adviesprijs rond de honderd euro die mensen met een kleiner gazon van alle gemakken kan voorzien.

Natuurlijk is het gras maaien slechts één van de zaken die je kunt doen om jouw gazon helemaal top te houden. Zo biedt Gardena ook verticuteermachines aan. Die zijn niet alleen te koop, maar tegenwoordig kun je voor zo’n eens-per-jaar klus ook een verticuteermachine huren. En nu, terug naar deze grasmaaier.

Unboxing

De Powermax komt in een gemakkelijk bouwpakket, waarbij je maar een aantal onderdelen vast moet schroeven. Alleen de stangen die je gemakkelijk kunt vastdraaien, bevestig je aan de grasmaaier en aan de hendel/handvatgedeelte. De grasopvangbank bevestig je door wat simpel druk en klikwerk waardoor je binnen vijf minuten de grasmaaier klaar hebt voor gebruik.

Het design

De Gardena Powermax 32 E grasmaaier is een relatief kleine, zeer lichte moderne grasmaaier. Je tilt en vervoert deze maaier door de centrale draaggreep en hij is zeer makkelijk op te bergen omdat de duwboom inklapbaar is. De maaier is eigenlijk direct ‘maaiklaar’. Je bevestigt simpelweg de 29 liter grasopvangbak in de maaier, klik, en je wikkelt je snoer iets af. Dit snoer is overigens niet erg lang (15 meter) waardoor je al snel een verlengsnoer nodig hebt als je een wat grotere tuin hebt.  De motor van de maaier is een Gardena Powerplus motor met tandwielaandrijving op 1200 watt. De messen zijn van metaal, bestaan uit één stuk dat aan beide kanten geslepen is. Dankzij de graskammen neem je het gras langs muren gemakkelijk mee en je afval komt direct in de grasopvangbak terecht.

Het gebruik

Mijn grasveldje is maar 20m2. Dat meld ik omdat ik in mijn maai ervaring de grasbak maar één keer hoef te legen, ik geen verlengsnoer nodig heb en binnen mum van tijd klaar ben. Neem daarom mee in deze beoordeling dat als je de 300m2 wat als max in de advertentie staat, je zeker wel meerdere keren moet legen en je zeker een verlengsnoer nodig hebt.

Maar laten we beginnen bij het begin. De bedieningsgreep is in hoogte verstelbaar, wat zeer aangenaam is, zodat je als je wat langer bent (1.87) je niet krom hoeft te lopen. Met een simpele startknop gaan we aan de slag en het valt direct op hoe stil deze maaier eigenlijk is! Mijn vader zweert nog bij een ouderwetse maaier en dat geluid, wat heerlijk nostalgisch is, is veel luider dan deze jongen.

De kunststof wielen met glijlagers hebben profiel voor goede grip en rijden zeer aangenaam. De voorwielen zijn niet 360 graden wendbaar, maar door het lichte gewicht van de maaier en de hefboom die je gebruikt bij de bediening kun je alsnog heel nauwkeurig maaien.  Zelf heb rechttoe rechtaan gras, zonder moeilijke bochten of inhammen, dus moest ik echt even bij de buren rond het muurtje langs.

De maaier is eenvoudig in vijf verschillende maaihoogten in te stellen, dit is niet duidelijk zichtbaar in een venstertje of zo, maar is gewoon voelen. Je kunt het beste niet te kort maaien, om de gezondheid van het gras goed te houden en vooral langzaam te lopen want er zit geen versnipperfunctie in deze Powermax 32. Je kunt deze machine wel na een plensbui gebruiken want er kan met nat gras gemaaid worden.

Het snijvlak van 32 centimeter is mooi breed en steekt iets buiten de wielen uit. Met een brede greep en het lichte gewicht is de machine zeer eenvoudig te bedienden en maai je met groter gemak dichter op muren en grenzen.

Conclusie

De Gardena PowerMax 32/1200 (Elektrische Grasmaaier) is een geweldige grasmaaier. Hij is voordelig, klein, gemakkelijk in te stellen en op te bergen, in te klappen en weg te hangen. De motor is stil, krachtig en voor een niet te groot gazon is dit absoluut de beste maaier van het moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.