Review: Espressions MixMaster Combo (Keukenmachine)

De Espressions MixMaster Combo is een prachtige RVS keukenmachine en in deze ‘combo versie’ nog completer!  GadgetGear heeft de keuken opgesteld voor een uitgebreide test, nog een test en eigenlijk testen we nog steeds. Lees ons verslag, alleen hier!

Over Espressions

Duurzaamheid, topkwaliteit en een optimaal gebruiksgemak, dat is waar Espressions voor gaat. Het Australische merk van de keukenapparaten is ontwikkeld voor zowel de professionele markt, als de hobby kok (met een tikkeltje perfectie). In Australië is de apparatuur verkrijgbaar onder het merk Sunbeam en in Europa onder het merk Espressions.

Unboxing

Mijn keukenhart klopt met recht wat sneller, want wat is deze keukenmachine prachtig! De Espressions MixMaster Combo keukenmachine is van gietaluminium en heeft een strakke, moderne, RVS look. Een plaatje in mijn keuken. De grote 4,5 liter mengkom die erbij zit van het zelfde materiaal past perfect en geeft veel ruimte om voldoende deeg te kneden. De keukenmachine is van de volgende afmetingen: 34 x 15 x 35 cm. Dat is voor een keukenmachine niet enorm groot, dus qua ruimte zit je sowieso gebakken ????.

De MixMaster Combo bestaat uit de volgende onderdelen. De deeghaak, draadgarde, bisschop haak met siliconen rand, kunststof schenkschild, multimolen, 4,5ltr RVS mengkom, flexiklopper, handleiding met recepten, vleesmolen, (combo) pastaroller (combo) en de pastacutterset (ook alleen bij de combo).

Een beroemdheid in huis

Eindelijk kan ik het hardop zeggen! We hebben een beroemdheid in huis. De MixMaster Combo is namelijk heel wat op tv geweest. Hierbij doel ik niet op de reclame, maar deze vernieuwde en geperfectioneerde versie van de bekende Mixmaster was veelvuldig te zien in het tv-programma Masterchef!  Als dat al niet gaaf genoeg is, komt de MixMaster Combo met een aantal superleuke extra’s voor de echte thuiskok.

Pastaroller

Voordat je de pastaroller gebruikt, heb je natuurlijk zelf je pastadeeg gemaakt (of gekocht). Je koopt het beste een hardere durum tarwe en speciale pastabloem. Als je het deeg gemaakt hebt, kneed je dit in je keukenmachine. Zoals je al in de unboxing kon zien komt de MixMaster met wat extraatjes. Het is sowieso superleuk om eens te proberen, want een authentieke zelfgemaakte pasta, dat is helemaal niet zo moeilijk en best gaaf. Hiervoor moet je wel even opzoek gaan naar geschikt durum deeg.

De keukenmachines zijn namelijk berekend op brooddeeg en al trekt de MixMaster het wel, gewoon pastadeeg is net een tikje stugger waardoor het deeg voor de deeghaak uitrolt. Goed. Door de pastaroller te koppelen kun je jouw zojuist vers gemaakte/geknede pastadeeg erdoorheen draaien om het mooi plat te maken. Je kunt eventueel wel de roller iets invetten met olijfolie of wat extra bloem tegen het kleven.

Er gaat niets boven verse handgemaakte pasta! En met dit opzetstuk wordt het maken van pasta helemaal een fluitje van een cent.  In een handomdraai rolt de machine de pasta tot de perfecte dikte!

Pastacutterset

Goed! Dat klusje is geklaard. Dan mogen we snijden. We koppelen de roller af en zetten de Pastacutterset op tafel. Deze set bestaat uit twee verschillende soorten snijders. Deze set is voor verschillende soorten pasta tagliatelle of spaghetti. Als alles gesneden is dan zijn we klaar om zelf gehakt te draaien!

Vleesmolen

Als je de pastasnijder weer afkoppelt en vervangt door de vleesmolen, dan maal je al je (rest) vlees tot fijn gehakt of  heerlijke verse worst in een handomdraai! En als je toch de keukenprins uithangt, dan kun je tijdens het malen een combinatie kaasblokjes, ui of knoflook er doorheen laat lopen, dan weet je niet wat je ziet. Vooral met kaas er doorheen maak je een verse worst, die tijdens het opensnijden heerlijke kaas toont.  En de schoonmaak? Die wordt vereenvoudigt doordat alle onderdelen los te koppelen zijn.

Het gebruik

Aan alles is gedacht bij de Mixmaster. Wanneer je bijvoorbeeld slagroom wilt kloppen, een karweitje dat ik voorheen met de hand deed, zijn er een aantal handigheden. Als eerst heb je een spatschild die je kunt bevestigen aan de Mixmaster. Maar ook wanneer je zonder dit schild mixt begint de keukenmachine in een laag tempo zodat niet in één keer je keuken onder zit.

De Mixmaster is erg gemakkelijk in gebruik. Om belangrijke zaken niet uit het oog te verliezen zal ik nu wat opvallende zaken beschrijven die ik elders nog niet heb meegemaakt. Het eerste dat mij opvalt is dat je met één hand de machine kunt openklappen, wat je de volledige beschikking geeft over je andere vrije hand. Dat klinkt logisch, maar bij veel andere machines moet je jouw werk aan de kant zetten en de keukenmachine openen met een meerhandencombinatie. Hier niet!

Het tweede wat opvalt is de pauzeknop. Wederom zou je zeggen: logisch! Maar bijna geen keukenmachine heeft een pauze knop. Het is namelijk superfijn om tijdens het kneden even te pauzeren om te kijken in wat voor staat jouw deeg zich bevindt. Als je het dan allemaal weer opnieuw moet instellen, dan kost dat onnodig veel tijd. De Mixmaster pauzeert en gaat weer gewoon verder met zijn werk wanneer nodig.

Het derde opvallende aan de keukenmachine is het LED scherm. Dat is behalve erg cool, ook nog superhandig en duidelijk. Natuurlijk kan je het af met een draaiknop en standen, maar dit menu werkt gewoon erg goed. De 12 traploos instelbare snelheden zorgen voor de juiste snelheid per klus. De snelheid en duur worden op het Lcd-scherm weergegeven.

Ik noemde het al even, maar de ingebouwde ‘slow-start’ zorgt ervoor dat je inhoud niet uit de mengkom spat en dat is gewoon net even weer zo’n handigheidje van Espressions. Oh, ook opvallend: De machine maakt vrij weinig geluid in vergelijking met andere mixers!

Het resultaat

De Mixmaster doet z’n werk perfect. Ik heb nog nooit zo’n goed mengresultaat gehad. Het Vermogen van 1200 Watt maakt weinig geluid en dat werkt in huis gewoon erg prettig. De gebruikte materialen en de afwerking zijn van een zeer hoog niveau. Ik las zelfs dat Espressions 5 jaar garantie geeft op de apparatuur!

Conclusie

Wie is er nu de Masterchef?! Ik voel me er wel eentje, wat een prachtapparaat. Door het mooie metallic kleurt de MixMaster mijn aanrecht modern in en met het grote digitale display met o.a. stopwatch, timerfunctie en maar liefst 12 instelbare snelheden voor iedere keukenklus, geeft deze keukenmachine echt een professionele uitstraling. Aan alles lijkt gedacht. Het stroomsnoer laat zichzelf in het apparaat opkrullen en het wordt compleet aangeleverd met  :  deeghaak, draadgarde, Bisschop haak,  kunststof schenkschild, multimolen, 4,5ltr RVS mengkom, flexiklopper, vleesmolen, pastaroller en de pastacutterset. Dat maakt de keukenmachine geschikt voor ieder karwei: mixen, kneden, opkloppen, luchtig kloppen, pasta kneden, snijden, worsten maken, het kan allemaal en alle items kunnen in de vaatwasser. Tja, ik ben om.

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtig design
  • LCD scherm
  • Pauze knop
  • 1 hand openen
  • Slowstart functie
  • relatief stil

THE BAD

  • Geen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.