Logo GadgetGear.nl
Picture of Bas
Bas

Review: Cobb Premier tafelbarbecue

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi
  • Snel
  • Veelzijdig
  • Mobiel

THE BAD

‘Meer dan een barbecue’, dit is de slogan die Cobb gebruikt voor hun BBQ systeem. Of dat zo is en of het überhaupt wel een barbecue is lees je hier!

Unboxing:

De Cobb word compleet geleverd, en Billsbarn.nl was zo vriendelijk geweest nog wat extra dingen bij te voegen. Zo worden we verwend met de grillplaat, de bbq kit, rookpellets, reistas en de Cobble stones.

Specs:

De Cobb kan gebruikt worden als BBQ , Roker, Brader, Griller en je kan er met de speciale pan zelfs op wokken! De Cobb is dus zeer veelzijdig in gebruik en dat allemaal op tafelformaat. Hij is opgebouwd uit vijf onderdelen namelijk de deksel, basisplaat, brikettenmandje, RVS kom en de mantel. De RVS kom hangt door middel van drie rubberen afstandhouders in de mantel. Het voordeel hiervan is dat de mantel niet warm wordt. Je kan de Cobb dus overal neerzetten en zelfs tijdens gebruik verplaats worden. (WEES ALTIJD VOORZICHTIG!!)

De basisplaat is voorzien van een teflon laag voor makkelijke reiniging. Rubberen antislipvoetjes zitten onder de mantel zodat hij altijd stevig staat. De RVS deksel is voorzien van een vuurvaste knop en gaatjes in de deksel voorzien het geheel van een gelijkmatige trek en temperatuur.

De Cobb premier heeft de volgende specificaties:

Aantal personen                    : 2-4

Grilloppervlak                        : 30 CM

Totale hoogte (met deksel)  : 32,50 CM

Brandstof                               : Cobble Stone of briketjes

Gewicht                                  : 4KG

Geleverd met                         : Basisplaat

Optionele accessoires           : draagtas, grillplaat, wok, bakplaat, rooster en dekselverhoger.

Voorbereiding.

Een belangrijke deel van de voorbereiding is de preparatie van het vlees! Tijdig uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen zorgt voor optimale smaak. Wat natuurlijk ook enorm mee helpt is dat beefensteak.nl ons voorzien heeft van de mooiste stukken vlees. Zo hadden we de overheerlijke Rubia Gallega hamburgers (medium rare please!) De Longaniza Iberica crioll, de lekkerste worsten van een echt Iberico varken en een heerlijk stuk ribeye!

Tegenwoordig is het ook belangrijk om de juiste look te hebben tijdens het barbecueën. Dat doen we niet meer met de vrolijke short van onze vrouw of zonder schort vol met vetspetters op onze kleding.

Mijn weapon of choise daarvoor is het fan-tas-tische lederen schot van Mr. Been. Dit handgemaakte schort zorgt er voor dat ik alle spetters en vlekken vermijd. En eerlijk is eerlijk er ook nog eens heel goed uitzie!

Vervolgens steken we de BBQ aan, in dit geval betekent dit dat we de Cobble stone in het brikketmandje plaatsen en deze aansteken.Door er ongeveer 20 seconden een vlam bij te houden ontbrandt de Cobble stone. Een proces wat lijkt op het ontbranden van een sterretje. Na 3 minuten is de Cobb op bedrijfstemperatuur en kan het feest beginnen! De stone blijft vervolgens twee uur bruikbaar. Eventueel is het mandje ook te vullen met briketten of is er zelfs een Cobb Premier die werkt op gas.

Gebruik:

Op het moment dat de Cobb warm genoeg is werkt deze als elke andere BBQ. Met de handige mogelijkheid de basisplaat te vervangen voor de grillplaat (voor die mooie strepen op het vlees). Eventueel kan je ook het rooster op de basisplaat zetten om daar bijvoorbeeld brood op af te bakken, vis te roken of grote stukken vlees te garen. De BBQ heeft mede door de grote deksel met gaten een goede verspreiding van de warmte.

Uiteraard is de Cobb niet de allergrootste, maar wij konden toch vier volwassenen en even zoveel kinderen voorzien van een heerlijke maaltijd. De eerste slachtoffers warden de Iberico worstjes, deze gaarden heerlijk rondom. Het vlees bleef sappig en iedereen vond het krokante korstje een waar genot! De zes worsten pasten met gemak op het rooster en de Cobb zorgde voor een mooie en snelle garing, het vleessap valt in de kom naast het brikettenmandje. Deze kom hadden wij voorzien van de additionele wegwerpkom van alumiumfolie voor het snelle schoonmaakwerk.

Door met de Ribeye, de goede hitte van de BBQ bakt het vlees snel aan, beide kanten rond de 4 minuten en uw heerlijke medium rare ribeye is klaar om op uw tong te laten smelten. De hamburgers waren vervolgens een fluitje van een cent, de dikke burgers van heerlijk Rubia Gallega rund bleven hun smaak en malsheid houden. Door de deksel op de Cobb te houden bleef de rook en hitte heel mooi om het vlees heen hangen, dit zorgde voor een optimale bereiding. De combinatie van een goede BBQ, het heerlijke vlees en de juiste look zorgden ervoor dat mijn gasten het ene compliment na het andere gaven!

 

Accessoires en modellen.

De Cobb is in zes verschillende modellen verkrijgbaar en de Cobb pro ook nog eens in vijf verschillende kleuren. Er is zo een Cobb voor iedereen. Er zijn veel accessoires verkrijgbaar waaronder een dekselverhoger voor extra ruimte, de eerder genoemde grillplaat, wegwerpkom en BBQkit. Ook een snijplank van bamboe met een speciale gleuf voor het wegzetten van de deksel is verkrijgbaar. Wat dacht u van een waterketel die tegelijk bruikbaar is als brikettenstarter? Onze Cobb was ook nog eens voorzien van een prachtige tas, waar je de Cobb en alle toebehoren in kwijt kunt.

Schoonmaken:

BBQ’s schoonmaken is nooit leuk, de Cobb is daar niet anders in. Wel is het makkelijk dat de kom voorzien was van de wegwerpkom, daardoor was er een stuk minder schoon te maken. De deksel was met een zachte spons goed schoon te krijgen. Het rooster blijft altijd een uitdaging, maar met wat enthousiaste inzet is deze weer als nieuw.

Conclusie:

U hoeft geen helderziende te zijn om na bovenstaande gelezen te hebben te weten wat de conclusie is. De Cobb premier is een top barbecue, met ontzettend veel mogelijkheden. Het feit dat deze ook nog eens koel blijft en makkelijk mee te nemen is blijft een mooi voordeel. De Cobb is wat mij betreft de ideale tafel barbecue. Een handige bbq om ook mee te nemen op vakantie. Dat wordt extra genieten in de zomerzon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.