Maak van iedere fiets een elektrische met de Geoorbital Wheel

Geoorbital Wheel

Gevonden op het net; de Geoorbital Wheel. Een speciaal fietswiel waarmee iedere fiets om te bouwen is tot een elektrische fiets. En als je dan toch al een goede fiets hebt, ben je voor nog geen duizend euro klaar.

De Geoorbital Wheel is een bijzonder product dat prima achteraf gemonteerd lijkt te kunnen worden. Gewoon door het voorwiel met haar as te verwijderen. Waar normaal het voorwiel zit, komt nu het Geoorbital Wheel. Deze klem je op de voorvork. Dit en het gewicht van het wiel moeten er voor zorgen dat een elektrisch aangedreven wiel de binnenkant van de velg gaat gebruiken als rails om zichzelf en dus de fietser voort te bewegen. De accupack die bij het systeem hoort gaat dan ook in het wiel. De makers van dit bijzondere wiel claimen 60 seconden installatietijd.

Ook de band is een bijzonder verhaal bij deze Geoorbital Wheel. Ze maken gebruik van een zogenaamde run flat tire. Met andere woorden, een band die niet lek kan raken omdat het geen traditionele lucht geveerde band is. Het is de rubberstructuur in de band die deze haar veerkracht geeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.