Elon Musk’s The Boring Company bouwt metronet voor auto’s

The Boring Company Tunnelboor

Elon Musk heeft weer een nieuw bedrijf bedacht. Een bedrijf met een ludieke naam; The Boring Company. Het zou maar zo een datingsite voor verveelde mensen kunnen zijn, maar het is iets totaal anders. Het is een bedrijf dat een nieuw soort metronet gaat bouwen, speciaal voor auto’s.

Het idee is om steden van fileproblemen te verlossen door een groot deel van de auto’s ondergronds te verplaatsen. Er komen speciale liften langs de weg waar je met jouw auto op rijdt. De lift laat de auto daarna onder de grond zakken, in een tunnel en plaatst de liftvloer met auto op een speciale rails. Deze transporteert de auto met een snelheid van 200 kilometer per uur naar een ander deel van de stad.

Ondergronds met dergelijke snelheden auto’s verplaatsen is verrassend effectief. Er is namelijk geen afleiding, dus de kans op ongelukken is klein. Bovendien hoeft er geen rekening gehouden te worden met stoplichten en dergelijke. Daar staat tegenover dat er enorm veel tunnels en liften voor nodig zijn.

Zoals je op bovenstaande foto van Business Insider kunt zien, is Elon Musk al begonnen met experimenteren. Op het terrein van SpaceX nabij Los Angeles is de eerste tunnelboor van The Boring Company aan het werk om een proeftraject te bouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.