Bleutooth blijkt belangrijk voor de nieuwe Denon AVR-X540BT receiver

Denon AVR-X540BT

Denon heeft vandaag haar Denon AVR-X540BT receiver gepresenteerd. De AV receiver leunt in het bijzonder op het gemak van Bluetooth bij de eindgebruiker en ondersteunt daarna vrijwel alles dat je van een receiver in deze prijsklasse mag verwachten.

De Denon AVR-X540BT is een volwaardige 5.2 surround receiver met ondersteuning voor 130 Watt per kanaal. Met ondersteuning voor HDCP 2.2 kan de receiver gebruikt worden als passthrough voor 4K beelden, maar je kunt hem ook optisch of via ARC met de TV verbinden en in dat laatste geval via HDMI CEC met de TV afstandsbediening bedienen.

De Denon AVR-X540BT gebruikt haar Bluetooth verbinding op twee manieren. Natuurlijk is het mogelijk om muziek naar de receiver te streamen, maar je kunt de receiver ook via de bluetooth verbinding bedienen door de app te downloaden. Een opvallend feitje. Dat Denon kiest voor bediening via radiogolven is slim. Zo kan de receiver in een kastje staan en kun je hem toch bedienen. Van de andere kant bezig Denon ook Heos, wat WiFi gebruikt. En met dezelfde 2.4GHz antenne overweg kan die nu voor Bluetooth wordt gebruikt. Integratie met Heos zit er dus niet in. WiFi ondersteuning zit er helemaal niet in. Dus direct streamen vanaf het internet behoort helaas niet tot de opties.

Verder bevat de AVR-X540BT 5 HDMI inputs met HDCP 2.2 op drie van de vijf ingangen, ondersteuning voor Dolby TrueHD en DTS-HF Master Audio. Via de USB poort zijn MP3-, WMA-, FLAC- en MPEG-4/AAC-tracks af te spelen.

Beschikbaarheid

De Denon AVR-X540BT ligt komende maand in de winkel voor €349.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.