GadgetGear.nl

Smartphonebouwer Vernee introduceert eigen Android schil

Het smartphonemerk Vernee is nog relatief jong, maar bouwt nu al aan een eigen schil voor Android. Met het eigen VOS hoopt de jonge bouwer uit China een verschil te kunnen maken ten opzichte van de concurrenten.

Opvallend is de visie achter VOS. Vernee verklaart dat het een ervaring wil leveren die sterk lijkt op Android zelf. VOS moet vrijwel dezelfde gebruikservaring gaan leveren als een kale (nexus) uitvoering van een smartphone.

De eerste Vernee met Vos zal de Apollo X worden. Deze Android smartphone is uitgerust met de MediaTek Helio x20 chipset. Een chipset met 10 processorkernen in drie clusters. Door de clusters heeft de smartphone meer controle over beschikbare rekencapaciteit en energieverbruik.

Onlangs bracht Vernee ook de Apollo 2 uit. De eerste smartphone van het merk met de Helio x30 chipset die weer een stuk sneller is. Hiermee suggereert het merk dat de Apollo X in ieder geval een stukje goedkoper moet gaan worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.