Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Justice League Dark (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke verhaallijn
  • Bekende stemmencast voor volgers van de serie
  • Fijne humor

THE BAD

Terwijl we geduldig wachten op een nieuwe Batman film, weet Warner Bros. ons deze week weer met een stevige, lange cartoon te verrassen. Ditmaal is het Justice League Dark waarin de rol van Batman op de proef wordt gesteld. We weten dat hij een hekel heeft aan Superman, maar hij zit ook niet echt op een groep demonen te wachten.

Er blijkt iets vreemds aan de hand in de steden Metropolis en Gotham. Onschuldige burgers veranderen is misdadigers en dat staat Batman natuurlijk niet aan. Uiteindelijk komt Batman uit bij John Constatine en daar hoort hij wat hij niet wilt horen. Bij moet samenwerken. Samenwerken met Zatanna, Deadman en Etrigan. Deze antihelden behoren tot de demonen.

Leuk detail is dat deze demonen niet echt uit de DC Comics stal komen, maar van Vertigo. Een dochter van DC Comics die zich meer richt op magische superhelden dan wat we van DC Comics gewend zijn. Met de release van Justice League Dark komen de twee nu samen.

Met 72 minuten speeltijd is Justice League Dark een cartoon die goed op lengte is. Zeker gezien hoe diep het verhaal gaat. Daarin wist Justice League Dark me dan ook positief te verrassen. Daarnaast is er ook veel ruimte voor hele subtiele sarcasme van Batman waardoor ik regelmatig met een brede glimlach op de bank zat. De stemmencast is voor de belangrijkste rollen gelijk aan die van andere Warner Bros. cartoons in het DC Comics universum en dat maakt de serie vertrouwd.

Extra’s

De belangrijkste bonus is natuurlijk de trailer van de volgende animatiefilm; Teen Titans: The Judas Contract. Daarnaast is er nog wat extra materiaal, maar echt spannend is het allemaal niet.

Conclusie Justice League Dark (DVD)

Het lukt Warner Bros. opnieuw om een sterke animatiefilm met de Justice League neer te zetten. Justice League Dark is 72 uur genot waarin het bijzondere universum van Vertigo en het bekende van DC Comics op een briljante manier samensmelten.

Beschikbaarheid

Justice League Dark is onder anderen verkrijgbaar via bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.