Roy Christiani
Roy Christiani

REVIEW: FOR HONOR (PS4, XBOX-ONE, PC)

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Graphics
  • Omgevingen en werelden

THE BAD

  • Gameplay
  • Uitdaging

Slijp de messen, pak je zwaard en zadel je paard want het is tijd voor For Honor! For Honor is een game die zich volledig afspeelt in de middeleeuwen. In het verhaal draait het vooral om warlord Apollyon die na het vermoorden van zijn rivaal aan de macht komt van het Blackstone Legion.

Samen met zijn Blackstone Legion trekt Apollyon erop uit om zijn vijanden  met de grond gelijk te maken met alle gevolgen van dien. Want niet lang nadat Apollyon aan de macht komt breekt de hel los en trekken ze ten strijde tegen de Vikingen die het op hun buurt weer opnemen tegen de Samoerai. Het duurt dan ook niet lang of alle drie de legers liggen met elkaar in de clinch en een grote oorlog is op komst.

Missies

Tijdens de campagnes die alles bij elkaar ongeveer 7 uur in beslag nemen neem je het in verschillende personages en clans op tegen je vijanden. Je wisselt hierbij niet alleen van personage maar ook van vechtstijl waardoor het moeilijk wennen is aan een bepaalden vechtstijl. De verschillende landschappen, burchten en kastelen waarin je vecht zorgen voor de nodige afwisseling waardoor je ook echt het gevoel hebt dat je iedere keer een nieuw hoofdstuk speelt.

Graphics

In tegenstelling tot een aantal reviews die ik heb gelezen en minder enthousiast waren over de graphics ben ik daarentegen wel erg enthousiast over de graphics. De levendige omgeving, diepe kleuren en goed uitgewerkte strijders maken dat je meteen bij het opstarten van de game zin krijgt om te spelen. Wat ons betreft dan ook exact wat je mag verwachten van een game anno 2017.

Gameplay

Aan het begin moest ik erg wennen aan de gameplay. Dit komt met name omdat er veel verschillende combinaties en commando’s zijn waardoor je snel de kluts kwijt bent. Daarnaast lijkt de besturing vooral bij het lopen en rennen want houterig te verlopen. Verder vind ik persoonlijk de 1-op-1 battles waarbij je het op neemt tegen een tegenstander minder dynamisch en uitdagend. Daarbij lijkt je strijder tijdens deze gevechten soms traag te reageren op commando’s waardoor je al snel aan de verliezende hand bent. Eerlijk gezegd hadden we dan ook meer verwacht van de gameplay.

Weinig Uitdaging

Ondanks de wisselende personages, omgevingen en landschappen voelt de game toch al snel eentonig aan. Na de training en het leren van de commando’s heb je als vrij snel het idee dat je het zelfde gevecht steeds opnieuw aan het voeren bent alleen dan in een andere omgeving of als een ander personage. Dit is jammer want hierdoor raak je snel verveeld wat de uitdaging uit de game haalt. Wat ons betreft had Ubisoft dan ook meer mogen investeren in afwisseling als het gaat om de inhoud en opzet van de verschillende missies.

Online Multiplayer

Ben je opzoek naar een groot en meeslepend online gevecht dan ben je bij For Honor aan het goede adres. Zo kun je het in “Dominion”  4vs4 opnemen tegen je vijanden en is er de mogelijkheid om het in de “Duel” en “Brawl” modus 1vs1 of in teamverband online tegen elkaar op te nemen. Al met al zijn er dus voldoende mogelijkheden om je vrienden eens even lekker legaal een kopje kleiner te maken.

Conclusie For Honor

For Honor is zeker een game met potentie maar helaas is deze editie van For Honor ondanks het verfrissende idee niet helemaal de game die we hadden verwacht. Ondanks de goede graphics, de diversiteit aan speelwerelden en het vernieuwende idee zijn we gematigd enthousiast en maakt For Honor de hoge verwachtingen niet waar. De soms houterige gameplay en weinig uitdagende missies maken dan ook dat we For Honor “slechts” kunnen beoordelen met een bronze medaille.

We hopen dan ook dat Ubisoft bij een eventueel vervolg alles uit de kast trekt om de game naar een volgend niveau te tillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.