Philips introduceert de Fidelio X2HR Hoofdtelefoon

Lang, lang, lang geleden reviewden we de Philips Fidelio L1. Het kleinere broertje van de X1, waar de Fidelio X2HR de derde generatie van is. De ervaring was toen al heel bijzonder en inmiddels is deze hoofdtelefoon flink geëvolueerd.

De Fidelio X2HR is de opvolger van de Fidelio X2. Een open membraan hoofdtelefoon die niet alleen gericht is op een puur geluid, maar nu dus ook ondersteuning biedt voor hi-res audio (24-bit). Het open membraan is belangrijk in de klankweergave omdat de driver minder weerstand krijgt in haar beweging. Dit verklaart ook waarom er 50 mm drivers in liggen. Een gesloten behuizing zorgt voor een minder zuiver geluid, maar meer volume. Bij de Fidelio X2HR is dit nu andersom, dus ontkomt Philips niet aan het gebruik van de grote neodymium drivers om voldoende volume op te bouwen. Bovendien staan de drivers in een hoek van 15 graden om minder last te hebben van geluidsreflecties.

Beschikbaarheid

De Philips Fidelio X2HR is nu verkrijgbaar voor €299,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.