Het succes van Google’s diensten valt en staat bij het binnenhalen van veel, heel veel gebruikersdata. Alleen zo kunnen diensten beter op de gebruiker inspelen. Er kunnen namelijk patronen worden gevonden. Het is dan ook niet verbazend dat Google haar nieuwe stemassistent Google Assistant ook naar niet eigen Android apparaten gaat uitrollen.

Google start de uitrol in de VS en gaat daarna ook andere Engelstalige landen voor Google Assistant voorzien. Daarna gaat Google per taalgebied werken, beginnend bij Duits. Hoe ver Nederland naar achteren staat is niet bekend, maar er is een goede kans dat ook wij de dienst laat in het jaar gaan krijgen. De dienst moet immers Google Now vervangen en Google Now is ook in het Nederlands te gebruiken.

Google Assistant is al op een aantal non-Pixel Android apparaten te gebruiken. Google lanceerde de dienst al voor een select aantal Android TV’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.